סכסוך בגלל סרטוני קדיש בטיקטוק הסתיים בהצתה - הפרשה החריגה באשדוד
כניסה לבניין באשדוד הוצתה, זכוכיות נופצו ושלושה חשודים נעצרו - אבל מה שעומד לכאורה מאחורי האירוע חריג לא פחות. בדיון בהארכת מעצרה של אחת החשודות נחשף כי הרקע למעשה הוא סכסוך סביב סרטונים ברשתות החברתיות, שבהם נאמר קדיש על אנשים שעדיין בחיים. המשטרה טוענת כי בידיה ראיות הקושרות את החשודה לאירוע, ובית המשפט הורה להאריך את מעצרה
פרשה פלילית חריגה נחשפה היום (חמישי) בבית משפט השלום באשקלון, במהלך דיון בהארכת מעצרה של אישה החשודה במעורבות בהצתה באשדוד. מה שהחל כאירוע הצתה בכניסה לבניין מגורים בעיר התפתח לחקירה שבמרכזה סכסוך יוצא דופן סביב סרטונים שפורסמו ברשת החברתית טיקטוק.
על פי הדברים שהציג נציג המשטרה בדיון, ב־25 באוקטובר התקבל דיווח על אירוע הצתה ברחוב קיבוץ גלויות באשדוד. כוחות שהגיעו למקום הבחינו בזכוכיות מנופצות בכניסה לבניין ובסימני הצתה.
בעקבות האירוע נפתחה חקירה סמויה, שבמהלכה הצליחו החוקרים, לטענת המשטרה, לקשור שלושה חשודים למעשה. השלושה נעצרו, ובהם החשודה שהובאה היום להארכת מעצר.
סרטוני קדיש על אנשים חיים
הפרט המפתיע ביותר בפרשה נחשף במהלך חקירתו הנגדית של נציג המשטרה בידי סנגוריתה של החשודה, עו"ד שני פרג'ון.
הסנגורית סיפרה כי מרשתה מכירה את המתלונן, שלדבריה נוהג לפרסם בטיקטוק סרטונים שבהם נאמר קדיש על אנשים בעודם בחיים.
"הוא עושה סרטי קדיש בטיקטוק, זה ז'אנר חדש. עושים קדיש על אנשים חיים", אמרה הסנגורית במהלך הדיון. לדבריה, החשודה העירה למתלונן על הסרטונים שהוא מפרסם, אך אין בכך כדי להוכיח שהייתה מעורבת בהצתה.
נציג המשטרה אישר כי קיים קשר קודם בין המעורבים, והבהיר כי על פי החשד, הרקע להצתה הוא סכסוך בין המתלונן לשלושת החשודים סביב סרטונים ברשתות החברתיות.
המשטרה: "יש מארג ראייתי שקושר אותה לעבירה"
במהלך הדיון ביקשה הסנגורית לברר אם החשודה נראית בתיעוד כשהיא מנפצת זכוכיות ומציתה את המקום. נציג המשטרה נמנע מלהשיב ישירות והשיב כי החומרים יוצגו לחשודה במסגרת החקירה.
כאשר נשאל אם קיימות ראיות ישירות הקושרות את החשודה להצתה, השיב: "יש מארג ראייתי שקושר אותה לעבירה".
עוד עלה בדיון כי החשודה מסרה גרסה בחקירתה, וכי החוקרים מבקשים לבצע 14 פעולות חקירה נוספות, שחלקן מהותיות לבירור החשדות.
לצד החשד להצתה ולקשירת קשר לביצוע פשע, החשודה נעצרה גם בחשד לעבירת החזקה או שימוש בסמים שלא לצריכה עצמית. בפרוטוקול הגלוי לא פורט הקשר בין חשד זה לבין אירוע ההצתה.
בית המשפט: קיים חשד סביר
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרה של החשודה בשבעה ימים, אולם סנגוריתה ביקשה לשקול חלופת מעצר או לכל הפחות לצמצם משמעותית את מספר ימי המעצר המבוקשים.
השופטת חן בן חיים, שעיינה בחומרי החקירה ובדוח הסודי שהוגש לעיונה, קבעה כי קיים חשד סביר הקושר את החשודה לעבירות המיוחסות לה.
עוד קבעה השופטת כי קיימות עילות מעצר הנוגעות למסוכנות ולחשש לשיבוש החקירה, בין היתר משום שקיימות פעולות חקירה שלא ניתן לבצע כאשר החשודה אינה נתונה במעצר.
עם זאת, בית המשפט לא נעתר למלוא בקשת המשטרה והורה על הארכת מעצרה עד ליום שני, 2 בנובמבר.
בשלב זה נמשכת חקירת הפרשה, ושני החשודים הנוספים, שעל פי המשטרה מעורבים אף הם באירוע, נמצאים במעצר.
