נתוני המשטרה: אשדוד בין הערים הבטוחות בדרום בכל בנוגע לעבירות רכוש
05.02.24 / 08:20
על פי נתוני המשטרה, כמות התיקים בגין עבירות רכוש כמו פריצות לבתים, גניבת רכבים ונזק לבתי עסק שנפתחו בשנת 2023 בעיר מציבים אשדוד במקום החמישי ברשימת הערים הבטוחות בדרום
זה לא חדש שבמחוז דרום של המשטרה משקיעים רבות במלחמה נגד הפשיעה באזור שנמשכת מתחת לרדאר גם ברקע המלחמה בעזה, אך לא רק הפשיעה המאורגנת היא זו שמעסיקה את המשטרה, אלא גם עבירות "קלות" יותר לכאורה שפוגעות בתחושת הביטחון של התושבים לעתים אף יותר.
לצד המאבק בארגוני הפשיעה, מתבצעות באזור גם הרבה מאוד עבירות שבעגה המשטרתית מכונות ״עבירות פע״ר״ (פשיעה עבריינית) ושמסווגות על ידי המשטרה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לכמה קטגוריות: פריצות לבתים ולבתי עסק, גניבה מתוך רכב, גניבת רכב, ועוד.
על פי נתוני המשטרה שפרסם אתמול איציק סבן בישראל היום, העיר אשדוד ניצבת במקום החמישי ברשימת הערים הבטוחות בדרום עם 3.46 תיקי חקירה של עבירות פע"ר שנפתחו בממוצע לאלף איש בשנת 2023 בעיר.
במקום הראשון מבין הערים הבטוחות, ניצבת נתיבות עם 2.09 תיקים שנפתחו בה בממוצע לכל אלף איש. במקום השני מדורגת באופן מפתיע העיר רהט, עם 2.11 תיקים לאלף איש. בתחתית רשימת הערים הבטוחות, לפי נתוני המשטרה, נמצאות דימונה, עם 9.33 תיקים בממוצע, ובאר שבע, עם 10.7 תיקי חקירה בממוצע לאלף נפש.
כאן המקום לציין שלא מדובר בעבירות שרק מהוות מטרד כלכלי לתושבים ולרשויות, אלא משפיעות באופן משמעותי על תחושת הביטחון האישי של האזרח. למעשה, לא מדובר רק במדד לאיכות חיים, אלא בנתון המשקף את עוצמת חוסנה של הקהילה ושל תושביה.
אמנם, ב־2023 הצליח המחוז הדרומי במשטרה, יחד עם כוחות מג"ב, לשים את ידו על כמה כנופיות פשע, בעיקר במגזר הבדואי (במסגרת מבצע "מסלול בטוח", שכוון למחוללי פשיעה במגזר הערבי), אולם בכירים במשטרה טוענים כי "תחנות המשטרה בדרום חולשות על טריטוריות גדולות למידותיהן ונדרשות לטפל באירועים פליליים, שמשפיעים על איכות החיים של התושבים, עם מעט מדי שוטרים ומשאבים".
מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל כוחותיו המצומצמים ממילא של המחוז נדרשים גם לסייע במשימות עם מאפיינים צבאיים. "2024 היא שנת מבחן למחוז" - אומר בכיר במשטרה, "מצד אחד, העיסוק בפשיעה חוזר למוקד, אבל מצד שני, אירועי 7 באוקטובר הוכיחו גם שהשוטרים, שהצילו חיים רבים, נחוצים מאוד בקו הראשון".