מפת החצבת נחשפת: 7 חולים באשדוד עד כה
26.11.18 / 13:54
תשעה חודשים אחרי שהחלה התפרצות מגפת החצבת בישראל, משרד הבריאות מפרסם לראשונה את נתוני התחלואה לפי יישובים (עד כה פורסמו הנתונים לפי אזורים בלבד). באשדוד אותרו עד כה כ- 7 חולים במחלה
מהנתונים עולה כי מתוך 2,040 חולים שדווחו עד היום, בירושלים נרשם המספר הגבוה ביותר - 874 חולים, בבית־שמש נרשמו 266 חולים ובצפת 149 חולים. בבני־ברק דווח על 97 חולים, ובביתר־עילית חלו בחצבת 95 תושבים.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי בין היישובים שבהם נרשם מספר גבוה של חולים יש לא מעט יישובים שבהם אוכלוסייה דתית וחרדית גדולה.
שיעור ההתחסנות הכללי בישראל עומד על יותר מ־97%, מה שהביא לכך שביישובים גדולים רבים נדבקו רק אדם אחד או שניים בחצבת.
כך למשל בחיפה, העיר השלישית בגודלה, נרשמו שני חולים, ובראשון־לציון, העיר הרביעית בגודלה עם רבע מיליון תושבים, נרשמו רק ארבעה מקרים של תחלואה בחצבת. באשדוד כאמור, עיר החמישית בגדולה בישראל, אותרו עד כה 7 חולים.
"רשמנו הישג מיוחד בתגבור ההתחסנות לחצבת בכל היישובים המובילים, ובמיוחד בקרב מגזרים", אמר אתמול סגן השר ליצמן.
"אני שמח על העלייה הדרמטית במודעות הציבורית לחשיבות ההתחסנות, וזאת הודות לעבודה המאומצת של הצוותים הרפואיים שלנו. עדיין יש מקום לתגבור נוסף, ואני קורא להתחסנות כלל האוכלוסייה על מנת למנוע התפרצות המחלה".
בעמותת "מדעת", הפועלת להעלאת המודעות לבריאות מושכלת, מסבירים שהחיסונים מאפשרים להגן גם על פרטים באוכלוסייה שאינם מחוסנים, תופעה הקרויה "חיסון העדר".
כך, תינוקות שעוד לא חוסנו, אנשים עם מערכת חיסונית לקויה, זקנים שמערכת החיסון שלהם נחלשה, ואפילו אנשים שבוחרים שלא להתחסן במכוון, זוכים להגנה מפני מחלות בזכות "חומת המגן" שיוצרים סביבם אלה שכן התחסנו.
ככל שיותר אנשים לא יתחסנו - מעצלנות או בשל התנגדות אידיאולוגית - כך תיסדק חומת המגן ומספר החולים והנדבקים יגדל.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי קבוצת הגיל שבה נדבקים הכי הרבה בחצבת היא ילדים בגילאי שנה עד ארבע - 614 חולים. בגילאי 5–9 דווח על 399 חולים, ובקרב בני 10–19 נרשמו 265 חולים. 358 תינוקות נדבקו בחצבת לפני גיל שנה.