יחי זינו מדבר לאחר השריפה בפסקדו וחושף את החלום הגדול על גבעת יונה

$(function(){setImageBanner('dc57caee-d0a2-4ade-aec5-72e4492cbb3f','/dyncontent/2026/6/16/bdfa8873-e4ee-467d-a7ac-c24c04aeb190.jpg',21330,'אלדן אייטם כתבה ',525,78,false,20074,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

שריפה שפרצה הלילה במסעדת פסקדו באשדוד גרמה לנזק קל ותוביל לסגירת המקום למשך כשבוע. בעוד במשטרה ובכיבוי האש בודקים את נסיבות האירוע, במה שנראה כמעשה קונדס של ילדים שנסעו במקום עם קורקינט. השף ובעל המסעדה יחי זינו נשמע רגוע ומבטיח: "פסקדו תחזור מהר". במקביל הוא חושף פרטים נוספים על המעבר המסקרן למתחם החדש בגבעת יונה

שף יחי ז׳נו (צילום: שי כהן)הלילה שעבר על אחת המסעדות המפורסמות ביותר באשדוד ובישראל ושנחשבת לאחת הטובות בארץ, היה יכול להסתיים אחרת לחלוטין. שריפה שפרצה במסעדת פסקדו, גרמה לנזק למקום והובילה להשבתת הפעילות לשבוע לפחות.

אלא שבזמן שרבים בעיר הביעו דאגה לגורלה של המסעדה האהובה, יחי זינו – השף והבעלים – בחר להסתכל על חצי הכוס המלאה.

"יהיה בסדר", הוא אומר. "זו מכה קלה בכנף של הדג".

מה קרה הלילה?

השריפה פרצה בשעות הלילה, כאשר המסעדה הייתה סגורה וללא עובדים או סועדים במקום. למרבה המזל לא היו נפגעים, אך נגרם נזק שיחייב עבודות שיקום וניקוי.

על פי ההערכות הראשוניות, ייתכן שמדובר בהצתה מכוונת. זינו סיפר כי מצלמות האבטחה תיעדו לכאורה שני צעירים באזור בזמן האירוע.   ההערכה היא כי מדובר במעשה קונדס של ילדים משועממים.

למרות הנזק והחקירה המתנהלת, בפסקדו לא מתכוונים לתת לאירוע לעצור את התנופה של המקום.

מסעדה אחת – חלום אחד

פסקדו הפכה במהלך השנים לאחד מסמלי הקולינריה של אשדוד. המסעדה, שהוקמה לפני כ-17 שנים על ידי יחי זינו ושותפו ערן ז'אנו, זכתה להכרה ארצית ובינלאומית ואף נכנסה לרשימות יוקרתיות של מסעדות מובילות במזרח התיכון.

אבל בניגוד למסעדנים רבים שחולמים על רשתות, סניפים והתרחבות בלתי פוסקת – זינו בחר בדרך אחרת.

"אני לא רוצה להיות כמו מסעדנים שלא רואים את הילדים שלהם", הוא אומר. "פסקדו כבר גדולה יותר מיחי. הבנתי שכסף הוא לא המדד לאושר. אני אוהב לבשל, לפגוש אנשים ולחזור הביתה למשפחה שלי".

המעבר הגדול לגבעת יונה

לצד ההתמודדות עם השריפה, בפסקדו נערכים בימים אלה למהלך משמעותי במיוחד – מעבר למתחם החדש בגבעת יונה (היכן שהיה בעבר בסיס חיל הים).

מדובר באחד המקומות בעלי הערך ההיסטורי והנופי המרשים ביותר בעיר, המשקיף אל הים, הנמל והמגדלור המיתולוגי של אשדוד.

עבור זינו, מדובר בהרבה יותר ממעבר עסקי.

"מבחינתי זה המקום עם הערך ההיסטורי הכי גדול באשדוד", הוא מספר. "יש שם את המגדלור, את הבסיס הישן של חיל הים שבו שירתי, ואת אחת מנקודות התצפית היפות בישראל. מבחינתי זו כמו מסעדה במגדל אייפל".

פסקדו החדשה

לדברי זינו, המסעדה החדשה תהיה גדולה יותר, מרווחת יותר ותציע חוויית אירוח שונה לחלוטין.

"המטבח יהיה נעים יותר, התנאים טובים יותר והנוף לים פשוט מדהים", הוא אומר.

במקביל מתוכנן גם מיזם חדש נוסף – פוד טראק בשם "קיוסק פסקדו", שיציע כריכי דגים ומנות מהירות בהשראת המטבח של המסעדה.

אשדודי בנשמה

יחי זינו, בן 43, נשוי ואב לשלושה, נחשב לאחד השפים המזוהים ביותר עם אשדוד. הוא לא למד בבית ספר לבישול, אלא בנה את דרכו המקצועית דרך הים, הדגים והמטבח המקומי.

לאורך השנים הפך לשגריר קולינרי של העיר והוכיח שאפשר לבנות באשדוד מסעדה שמושכת אליה סועדים מכל רחבי הארץ.

גם אחרי השריפה, המסר שלו נשאר אופטימי.

"פסקדו תמשיך קדימה", הוא אומר. "השריפה הזאת לא תשנה את החלום. להפך – אנחנו כבר מסתכלים על הפרק הבא".

השורה התחתונה

השריפה בפסקדו אמנם גרמה לנזק ולסגירה זמנית, אך נראה כי עבור יחי זינו מדובר בעיקר במהמורה בדרך. בזמן שהמסעדה מתאוששת מהאירוע, העיניים כבר נשואות אל גבעת יונה – המקום שבו צפוי להיפתח הפרק החדש והשאפתני ביותר בתולדות אחת המסעדות המזוהות ביותר עם אשדוד.

 
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('be07d14b-64da-4ddf-85d1-fdf2f2fbffb3','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,true,18157,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('be07d14b-64da-4ddf-85d1-fdf2f2fbffb3','/dyncontent/2017/6/5/ddc064ee-648d-4ba4-ad6e-72da51a98ff7.jpg',1808,'אייטם לוח אשדוד נט 525*60',525,78,true,18157,'Image','');},15]]);})
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה