יו"ר נמל אשדוד: "הנפקה בבורסה תכניס לחברה כמילארד שקל"
20.11.24 / 19:09
השפעות מלחמת חרבות ברזל על פעילות הנמל, ההנפקה המתוכננת בבורסה והעמידה האיתנה של עובדי הנמל, מול האיומים - כדי לאפשר את המשך כניסת ויציאת האוניות מישראל. יו"ר נמל אשדוד מדבר בוועידת התחבורה, קורא לצאת להנפקה מיידית בבורסה בישראל כדי לגייס הון שיאפשר את המשך העבודה הסדירה של נמל אשדוד
שאול שניידר, יו"ר דירקטוריון נמל אשדוד השתתף בוועידת התחבורה, התשתיות והאנרגיה אשר התמקדה בהשפעותיה של המלחמה על עולמות התחבורה והאנרגיה המתחדשת בישראל, תחומים קריטיים למדינת ישראל וכן באתגרים ופתרונות. כמו כן, עסקה הוועידה בשיקום התשתיות שניזוקו באופן קשה בצפון ובדרום, באנרגיה מתחדשת כמקור חוסן של מדינת ישראל ובתוכניות לעתיד תחבורתי יעיל יותר. בכנס לוקחים חלק בכירים בענפי התחבורה, האנרגיה והתשתיות וכן שורה של מומחים בתחום.
בוועידה אמר שניידר כי "ה-7 באוקטובר פגש את כולנו בהפתעה אבל ההתאוששות היתה מהירה. כבר ב-7:20 בבוקר כל צוות הביטחון והבטיחות הגיע לנמל כדי לפרק את החומרים המסוכנים. נמל אשדוד הוא יעד אסטרטגי וידענו שינסו לכוון אלינו, חמאס בעיקר. מאז קיבלנו איומים גם מאיראן וחיזבאללה. יש לנו גם עובדים שהמשפחות שלהם מתגוררות בעוטף ובאותו היום 55 עובדים שלנו היו צריכים להתפנות ושני עובדים נהרגו לצערי באותו בוקר. בנוסף, ארבעה עובדים איבדו את ילדיהם ורוב הכוח הנמלי גויס למילואים, כ-120 עובדים. אבל כבר ב-8 באוקטובר המשכנו לעבוד כרגיל תוך נתינת מעטפת לכלל העובדים".
כאשר נשאל על המאמץ המלחמתי והמעורבות של נמל אשדוד, אמר שניידר: "אנו נותנים מענה לכל גופי הבטחון ועובדים קרוב גם עם חיל הים. נתנו מענה מלא גם למערכת הבטחון. כל האמל"ח הגיע דרך הים בשבועות הראשונים ומספר האוניות ביטחוניות שפירקנו ב-2024 היה כפול מ-2023, ויותר מפי 4 משהיה ב-2022. גם נתנו פתרונות לצי האמריקני, המזח המפורסם שנכנס ויצא, 150 חיילים אמריקניים וסיוע הומניטרי שנכנס דרך נמל אשדוד. זוהי גאווה גדולה וכל זה קורה כאשר צריך להבין שגם אוניות זרות מפחדות לפקוד את נמל אשדוד וכל זה כשאנחנו הנמל הממשלתי היחיד שפועל בתחום הימי מכל מששת הנמלים האחרים".
"ברבעון הרביעי של 2023 נחתכנו כמעט ב-50%. ברבעון השלישי, שהוא אחד מרבעוני השיא של חברת נמל אשדוד, ייצרנו פה באמת סכומים יפים וכיסינו את ההפסדים של שנת 2024. נמל אשדוד זה נמל ממשלתי יחיד וככזה אין לו בעלי הון שיכניסו את היד לכיס ויסייעו בפיתוח תשתיות. אנחנו משקיעים בתשתיות היא כ-300 מיליון ₪ בשנה. אנו צריכים להשקיע ולחדש מנופים ורציפים אחרת לא נוכל להתחרות, וגם במקביל בעשור האחרון העברנו למדינה דיבידנד של מיליוני שקלים. אנו בשלבי סיום של הקמת רציף 21, שמאפשר כניסה של אוניות הכי גדולות שיש."
הוא סיכם ואמר: "כדי לעמוד בתחרות אנחנו חייבים לגייס הון. הצגתי מתווה גם לשרים הממומנים וגם להסתדרות, אנחנו חייבים לבצע גיוס הון בצורה מהירה כדי להמשיך ולתמוך בפעילות הנמל ולאפשר את העבודה השוטפת. המדינה תמשיך לשלוט ב-51% ממניות החברה, וב-49% הנותרים יהיו שייכים לציבור בהנפקה בבורסה הישראלית. זה אמור להכניס לחברה סדר גודל כמיליארד שקל, וגם המדינה תיהנה מזה".