זעקת בעלי מועדוני הגלישה באשדוד: "כמה כבר אפשר לצעוק?"
03.05.20 / 14:51
בעלי מועדוני הגלישה באשדוד נותרו אובדי עצות נוכח המצב ותוהים כיצד ייתכן שחוף הים נותר סגור לפעילות ספורט יחידנית, בזמן שמרכזי הקניות עמוסים במבקרים. שירן בוחבוט דהן, מבעלי מועדון הליגל באשדוד: "אני לא רוצה לחשוב שאחרי 17 שנה שהעסק קיים, הקורונה היא זו שתכריע אותנו"
כבר כמעט חודשיים שמועדוני הגלישה באשדוד ובארץ בכלל סגורים בפני מבקרים, ובזמן שמרכזי הקניות עמוסים לעייפה אחרי ההקלות במשק שאישרה הממשלה בשבוע שעבר, חוף הים נותר סגור ומי שמשלם את המחיר הם קהילת הגולשים ובעיקרם, כאמור, מועדוני הגלישה שנותרו ללא כל פרנסה.
הדבר קורה דווקא בתחילת עונת הקיץ, העונה לה מחכים מועדוני הגלישה במשך כל השנה.
צפו בתיעוד אכיפת התקנות בחוף הים באשדוד (צילום: אופיר אוזן) >>
הגולשים ובעלי מועדוני הגלישה באשדוד נותרו אובדי עצות נוכח המצב העגום, תוהים לעצמם כיצד ייתכן שמתחמי ענק פתוחים למבקרים ודווקא הים הפתוח, סגור אפילו לפעילות ספורט יחידנית.
"מועדון הגלישה והמסעדה סגורים כבר כמעט חודשיים בשל תקנות החירום" - אומרת שירן בוחבוט דהן, מבעלי מועדון הליגל, לאשדוד נט. "במילים פשוטות, אין לנו ממה להתפרנס. איבדנו כבר את השפיות שלנו. התחושה שעובדים עלינו בעיניים. בזמן שמרכזי הקניות עמוסים במבקרים – דווקא הים הפתוח נשאר סגור".
מתחם הביג באשדוד במהלך השבת >>
"אנחנו מרגישים במאסר...שצוחקים לנו בפנים" - היא מוסיפה. "נותרתי עם תחושה שאולי אני לא מספיק כלכלית למדינה הזו כדי שיאשרו לי לפתוח את המקום. אני לא חושבת שמגיע לי להרגיש ככה, אחרי שעשינו כל כך הרבה למען הקהילה".
כמוה באשדוד פועלים קרוב לעשר חנויות ומועדוני גלישה שבשגרה מפרנסים יותר ממאה משפחות וצעירים בעונת הקיץ, שנותרו כעת ללא פרנסה. "אני פונה לממשלה שלי ולמשרד הבריאות ולכל מי שנתן את ההנחיה הזו" - אומרת בוחבוט. "יש 500 מועדוני גלישה בארץ וכולם סגורים. משפחות שלמות שנותרו ללא פרנסה".
"צריך לפתוח את הים מחר בבוקר!" - היא מוסיפה. "אם לא ייתנו לנו פתרון בימים הקרובים, נגיע כולנו למקומות מאוד קשים. אני לא רוצה לחשוב שאחרי 17 שנה שהעסק קיים, הקורונה היא זו שתכריע אותנו".
צפו בראיון עם שירן >>