הסניפים השכונתיים של רמי לוי באשדוד מעתה ללא פיקוח של הרבנות
23.02.20 / 10:08
רמי לוי נפרד מכשרות הרבנות בסניפי רמי לוי בשכונה - המועצה הדתית אשדוד שלחה לסניף רמי לוי בשכונה הודעה על סיום כשרות, לאחר שנעשו "שינויים במרכול", ככל הנראה אי תשלום אגרה ומשכורת למשגיח. ברמי לוי לא מבינים למה הם צריכים לשלם כל כך הרבה לרבנות על החנות עצמה כשכל המוצרים הם ארוזים ועם כשרות מלאה.... הרי כך אי אפשר להוזיל מחירים....
האם נפתחה מלחמה בין הרשת הגדולה לרבנות?
רמי לוי נפרד מכשרות הרבנות בסניפי רמי לוי בשכונה (סופר קופיקס). הסיבה: חיסכון בעלויות. לטענתם מדובר בסניפי מכולת, ללא מעדנייה, ורוב המוצרים הנמכרים בהם כשרים וארוזים, לכן אין סיבה להשגחת הרבנות על הסניף עצמו. ברשת "מכבדים את הרבנות ולא רוצים להתכסח עם הרבנות ומקווים להגיע להסכמות עימה".
רב הרשת של רמי לוי מתכוון לתלות שלטים בכל הסניפים שמבהירים שהפירות והירקות "מגיעים מהמחסן הלוגיסטי של הרשת במודיעין והם כשרים תחת השגחת הרבנות המקומית ובד"צים המקפידים על תרומות ומעשרות למהדרין מן המהדרין". עוד נכתב שהמוצרים הארוזים הם באחריות נותני הכשרות המופיעים על גבי האריזה.
באופן לא רשמי טוענים ברשת רמי לוי - "אנחנו משלמים מיליוני שקלים על כשרות בשנה. על משגיח משלמים 5,000 שקל בחודש בסניף גדול ועוד כ־10,000 שקל לחודש על התעודה. זה הון תועפות.
בסניפים קטנים מתמודדים מול המועצות המקומיות, שכל אחת גובה לפי רצונה. בסניף גדול יש אטליז וגבינות אז צריך השגחה. בסניף קטן למה צריך את זה? אם המוצרים כשרים ואם הפירות והירקות בכשרות בד"ץ שארית ישראל, בד"ץ העדה החרדית, בד"ץ בית יוסף ורבנות, למה צריך עוד משגיח שמקבל משכורת? כדי לייקר את יוקר המחיה?"
לרשת יש כוונה לסיים את ההתקשרות עם הרבנות גם ברשת קופיקס, שכן כל מוצרי הרשת במילא מגיעים ממפעל החברה ביבנה, שנמצא בהשגחת בית יוסף והרבנות המקומית. לעומת זאת, ברשת רמי לוי שיווק השקמה אין כרגע כוונה לערוך מהלך דומה.