תופעה מסריחה באשדוד - החלקה הצבאית ומשאיות הזבל בבית העלמין בעיר
17.04.26 / 14:17
הכתבת אש, מדווחת מבית העלמין באשדוד, על סיפור מרגיז
זעם בקרב משפחות שכולות ומבקרים בבית העלמין הצבאי באשדוד: לטענתם, מזה תקופה החניה הסמוך למקום הפך בפועל לחניון עבור משאיות אשפה שמפנות זבל בעיר.
על פי הפניות שהגיעו למערכת "אשדוד נט", מדובר במספר רב של משאיות אשפה החונות במקום באופן קבוע, תוך שהן פולטות ריחות קשים ויוצרות תחושת אי נוחות קשה למבקרים.
עוד טוענים הפונים כי לא מדובר רק באזור החניה המרכזי - אלא שגם שטח פתוח וריק הסמוך לחלקה הצבאית הפך אף הוא למעין חניון מאולתר למשאיות זבל, מה שמחריף את המצב במקום.
"הגענו לבקר את יקירינו ונאלצנו לתמרן בין משאיות זבל", סיפרו בני משפחות למערכת. "מעבר לריח הקשה - זה פשוט לא מכבד. זה מקום קדוש, לא אזור תפעולי".
לדבריהם, התופעה פוגעת לא רק בביקור, אלא גם בכבוד הראוי למקום ולזכר הנופלים, במיוחד בשעות הערב בהן האזור פחות עמוס. חשוב לציין שלאחרונה עברה החלקה הצבאית מתיחת פנים משמעותית, עם תאורה בלילה והנגשת החלקה לנכים.
נזכיר כי זו אינה הפעם הראשונה בה עולות טענות למפגעים במקום. לפני מספר חודשים דיווחנו באשדוד נט על הר זבל שנערם בסמוך לבית העלמין – מפגע שפונה רק לאחר פניית המערכת לגורמים הרלוונטיים.
מעיריית אשדוד נמסר: "עיריית אשדוד נמצאת בעיצומה של היערכות רחבה במסגרת תוכנית חדשה לאיסוף פסולת עירונית. בימים אלו המכרז נמצא בשלבי סיום, ולאחר הכרזת הזוכה יוסדר הנושא באופן מלא ומסודר, לרבות פתרונות חניה מתאימים למשאיות. מדובר בשתי משאיות איסוף גזם. המשאיות לא יחנו במקום זה והנושא נמצא בטיפול".
כך זה נראה במקום:




