הדוגמנית מיכל יופדוב טוענת: "מתעללים באחי הקטן על בסיס קבוע והמורים שותקים"
12.05.22 / 13:48
הדוגמנית הצעירה מאשדוד עוררה סערה לא קטנה לאחר שהתברר לה, לטענתה, שאחיה בן ה-10 חווה התעללות באופן שגרתי מצד תלמידים לכיתה בבית הספר היובל בו הוא לומד באשדוד. הורים מבית הספר: "מדיניות של השתקה מאפיינת את בית הספר הזה כבר תקופה ארוכה". עיריית אשדוד בתגובה טוענת לשיימינג פסול מצדה של מיכל ואומרים כי מדובר בריב בין שני תלמידים שמטופל ע"י הצוותים החינוכיים. בעקבות הפרסום באשדוד נט, מנהלת ביה"ס פנינה ויינשטיין כתבה להורים: "אנו לא מקבלים את הדרך שבה מכפישים את שם בית הספר". תלונה הוגשה במשטרה
זה קרה ביום שלישי השבוע. הדוגמנית מיכל יופדוב, מלכת היופי לנוער מאשדוד, קיבלה הודעה ממעריצה שלה שלומדת עם אחיה הקטן בבית הספר היובל, על כך שמרביצים לאח שלה בן ה-10 שלומד בכיתה ה' בבית הספר.
בלי לחשוב פעמיים מיכל ניגשה לבית הספר כדי להבין במה מדובר תוך שהיא מעדכנת את ההורים, שם היא טוענת - ניסו להסתיר ממנה את שלטענתה קורה ולא בפעם הראשונה. "ילדים סיפרו לי שקפצו עליו כמה ילדים וחנקו אותו ושזה לא הפעם הראשונה שזה קורה" – היא אומרת לאשדוד נט.
"הם סיפרו לי שמרביצים לו, מפשיטים ומשפילים אותו...למה אני צריכה לשמוע את זה מילדים ולא מעדכנים את ההורים? למה אף אחד לא אומר כלום?!" – היא מוסיפה. "אחי לצערי לא סיפר לנו על זה מעולם, הוא תמיד נתן תחושה שהכל בסדר בבית הספר ושיש לו חברים והכל טוב".
מיכל מוסיפה ומספרת שבסוף יום הלימודים הגיעה לבית הספר לדבר עם המורים, אולם לדבריה "המנהלת כנראה נלחצה מזה שגיליתי את מה שקורה והיא הזמינה לי שתי ניידות שיגרשו אותי מבית הספר". עוד היא טוענת שנודע לה שהילדה שדיווחה על האלימות לצוות המורים נענשה.
בעקבות עדויות התלמידים, מיכל ניגשה עם הוריה להגיש תלונה במשטרה. "מתברר שהנהלת בית הספר מעדיפה להסתיר את האלימות כלפי הבן שלנו שמסתבר שלא קורית בפעם הראשונה" – אומר אביה יובל לאשדוד נט.
לדבריו, "מדובר בילד אינטליגנטי, מחונן ומחונך שלא הזיק לאיש מעולם, וכשהוא דיווח למחנכת שלו היא והמנהלת העדיפו להסתיר את מה שקרה ולא הודיעו לנו אפילו פעם אחת, למרות שזו לא הפעם הראשונה".
"אשתי ואני מורים בעצמנו ואנחנו לא מאלו שמתלוננים, אבל לא ייתכן שהאירועים האלו יעברו בשתיקה" – הוסיף האב. "מה גם, הבנתי שבבית הספר אין מורה תורן למרות שחוזר המנכ"ל מחייב".
בעקבות חשיפת האירועים, כאמור, התעוררה סערה בקבוצות הוואטסאפ של הורי בית הספר שלטענת מיכל ואביה העידו בחלקם כי זו אינה הפעם הראשונה שאירוע כזה קורה והנהלת בית הספר מנסה להסתיר, לכאורה.
"מדיניות של השתקה מאפיינת את בית הספר הזה כבר תקופה ארוכה" כתבה אחת האימהות. "זה אחריות שלנו ההורים גם לשים לב ולשאול את הילדים מה האווירה בכיתה ולהדגיש להם כמה זה מסוכן ומה ההשלכות של נידוי חברתי".
עוד הוסיפה: "אני בטוחה שאחותו וההורים לא הגיעו לקצה גבול היכולת מפעם אחת של הצקות – זה משהו שחוזר על עצמו וכנראה הגיעו מים עד נפש...וכל הפעולות שנעשו הם בכדי לשים סוף לעניין הזה פעם אחת ולתמיד!!".
לדברי יובל האב, נכון לעכשיו בנו חושש להגיע לבית בעקבות האלימות שחווה. "זו לא הייתה רק פגיעה פיזית בגוף שלה, אלא פגיעה נפשית" - הוא אמר. "כרגע הוא לא מעוניין להגיע לבית הספר בגלל מה שקרה".
מה הייתם רוצים שיקרה עכשיו?
"אנחנו היינו רוצים מכתב התנצלות מצד התלמידים ובית הספר וגם להיות נוכחים בשיחה עם מפקח בית הספר, המחנכת והיועצת, שאיך יכול להיות שמעבירים את המקרה הזה על סדר היום ולא דואגים למורה תורן בחצר. בינתיים הגשנו תלונה במשטרה וכרגע אנחנו שוקלים להתלונן גם במשרד החינוך".
בעקבות פרסום הכתבה באשדוד נט, מנהלת בית הספר פנינה ויינשטיין שיגרה הודעה להורים בה נכתב:
"הורים יקרים, אנו מודעים לפרסומים בתקשורת אודות תלמיד שנפגע מתלמיד אחר מבית ספרנו. אנו מטפלים במקרה באפיקים המקובלים ולא מקלים ראש. אנו לא מקבלים את הדרך שבה מכפישים את שם בית הספר ופוגעים בתלמידים, בהורים ובצוות החינוכי.
אנו עובדים בשיתוף פעולה מלא כדי לקדם אקלים מיטבי ונעים בבית הספר שלנו ולמגר אלימות מכל סוג שהוא. דלתנו פתוחה בפניכם כל העת ואנו מבקשים לפנות אל מחנכת הכיתה ואל צוות בית הספר בכל מקרה המצריך התערבותנו".
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה:
"ראשית, אנו מגנים כל סוג של אלימות, מילולית ו/או פיזית, ופועלים בכל דרך על מנת לייצר אקלים חינוכי נעים ובטוח. כמו כן אנו מגנים כל סוג של שיימינג, העלבה או החרמת תלמיד/ה ומעודדים שיח ושיתוף, תוך שמירה על כבוד הילדים.
ככל שכללי ההתנהגות מופרים או נעשתה פעולה שאינה עולה בקנה אחד עם הנורמות ההתנהגותיות הנדרשות, הצדדים המעורבים מטופלים משמעתית וחינוכית וכן נעשית פעילות הולמת במסגרת החינוכית. כל צוותי החינוך מחויבים לכך ופועלים בהתאם על מנת להבטיח כי מוסדות החינוך יהיו מקום בטוח כאמור.
במקרה הנדון, מדובר במריבה בין שני תלמידים (מכיתות ג' ו-ה') אשר טופלה בהתאם לתקנון המשמעת של בית הספר, עד להתערבות האחות כדלקמן:
** בשעה 12:00 הגיעה אחות התלמיד מכיתה ה' ובקשה לשחרר את אחיה לביתו, בהסכמת הוריו. זמן קצר לאחר מכן, קב"ט בית הספר דיווח למנהלת כי האחות עצרה ניידת, סיפרה כי אחיה עובר התעללות ומסרה שמות של ילדים (שאגב לא קשורים לאירוע) תוך תלונה כי בבית ספר מתקיים חרם ואלימות כלפי אחיה, בכיסוי הצוות.
** בשעה 13.30, מועד סיום הלימודים ויציאת הילדים הביתה, חיכתה הנערה עם אחיה להמשך טיפולי מולם. לטענת המנהלת, הילדים חששו לעזוב את שער בית הספר. כיוון שהאחות סירבה לעזוב, הוזמנה ניידת על ידי בית הספר.
** בהמשך, הורי כמה מהתלמידים דווחו שקבלו הודעה מטרידה מהאחות, לפיה בנם היה מעורב בקטטה ושהוגשה נגדם תלונה במשטרה. בעקבות כך נוצרה מהומה בקבוצת ההורים.
** בשעות הערב, הגדילה האחות ופתחה בשיימינג על בית הספר.
האירוע דווח לפיקוח ולמינהל ובהנחייתם הוזמנו הורי התלמיד (והאחות) להיום בבוקר, אלא שהם סרבו להגיע.
הגם שמנהלת בית הספר לא הגישה תלונה במשטרה, מדובר בהתנהגות חמורה של התערבות גורם חיצוני, אגב איום והפחדת תלמידים שלא קשורים לאירוע.
זכות הטיפול בילדי בית הספר שמורה אך ורק לצוות החינוכי והמקצועי של בית הספר. לצדדים המעורבים שמורה הזכות להשמיע את קולם אך ורק במסגרת השיח שבית הספר מקיים על פי הנורמות המקצועיות".