דקר עובד קטין – ואז נתפס עם סכינים וסמים: זה העונש שקיבל צעיר מאשדוד
06.01.26 / 13:42
בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר 16 חודשי מאסר בפועל על מתן בן סימון מאשדוד בן ה25, לאחר שהורשע בשורת עבירות, בהן פציעה בנסיבות מחמירות באמצעות סכין, הפרת הוראה חוקית, החזקת סכין שלא כדין והחזקת סם שלא לצריכה עצמית.
לצד המאסר, הוטלו גם מאסרים על תנאי, קנס ופיצוי למתלונן.
מה אירע במקדונלד'ס – ולמה זה התחיל?
לפי עובדות כתב האישום בהן הורשע, הנאשם היה משוחרר בתנאים שכללו מעצר בית מלא בבית אמו באשדוד. למרות זאת, ביום 28.10.2024 יצא מהכתובת ולא שב אליה עד שנעצר למחרת.
בערב 29.10.2024 הגיע הנאשם לסניף מקדונלד'ס במתחם המרינה באשקלון, שם עבד מתלונן קטין (בן 17). הנאשם טען שהכניסו "אלכוג'ל" לשתייה שלו; המתלונן הציע להכין שתייה חדשה והנאשם יצא.
כשעה לאחר מכן, כך נקבע, הנאשם חזר שוב לסניף – ובהמשך חזר פעם נוספת כשהוא אוחז סכין, נכנס לאזור העובדים שמאחורי הדלפק ודקר את המתלונן בירך שמאל. המתלונן נמלט החוצה והנאשם עזב את המקום ברכבו.
נתפס באשדוד עם סכין – וסם מחולק לשקיות
בהמשך אותו ערב, בשעה 22:00 לערך, הגיע הנאשם לאשדוד. בחיפוש שערכה המשטרה נמצאו, בין היתר:
סכין על גופו, סכין נוספת ברכב וכ-36 גרם קנביס שחולקו למספר רב של שקיות (למעלה מ-30, לפי גזר הדין)
עדות המתלונן: “הפציעה לא חמורה – אבל הטראומה כן”
מטעם התביעה העיד המתלונן וסיפר כי למרות שהפגיעה הפיזית לא הייתה קשה, הוא סובל מאז מחרדות, קושי להשתלב בעבודה וליצור קשרים, ופגיעה בביטחון האישי.
בית המשפט הדגיש שהנזק הפוטנציאלי של דקירה יכול היה להיות חמור בהרבה, גם אם בפועל מדובר היה בחתך קטן שלא הצריך טיפול משמעותי מעבר לזריקת טטנוס.
איך בית המשפט הסתכל על זה?
השופטת נועה חקלאי קבעה שמדובר למעשה באירוע אחד מתמשך (אשקלון → אשדוד) עם “קשר הדוק” בין המעשים, ולכן נקבע מתחם ענישה אחד לכלל העבירות.
נקבע שמתחם העונש ההולם עומד על 12–24 חודשי מאסר, ובתוך המתחם ניתן משקל משמעותי לשיקולי הרתעה.
עוד צוין:
לנאשם אין הרשעות קודמות (נקודת זכות).
הוא לא הודה וניהל משפט עד תום – ולכן לא קיבל “הנחת הודיה”.
הנאשם זוכה מהעבירה של דרישת נכס באיומים שיוחסה לו באישום הראשון, לאחר שלא ניתן היה להביא את המתלוננת לעדות.
העונש שנגזר
בית המשפט גזר על הנאשם:
16 חודשי מאסר בפועל (בניכוי ימי מעצרו בתיק).
9 חודשי מאסר על תנאי ל-3 שנים – אם יעבור עבירות אלימות מסוג פשע או עבירות סמים מסוג פשע.
4 חודשי מאסר על תנאי ל-3 שנים – אם יעבור עבירות החזקת סכין או הפרת הוראה חוקית.
קנס 2,000 ₪ (או 8 ימי מאסר תמורתו) – ב-4 תשלומים; הראשון עד 1.10.2026.
פיצוי למתלונן בסך 6,000 ₪ – ב-6 תשלומים; הראשון עד 1.4.2026.
