אכיפת הניקיון בחופי אשדוד תתוגבר משמעותית - שימו לב
06.07.21 / 09:26
המשרד להגנת הסביבה יממן תוספת שעות לשוטרים ופקחים לאכיפת חוקי הניקיון בחופי העיר. במסגרת פעילות האכיפה, הנופשים המלכלכים בחוף עלולים להיקנס בסכום של עד 750 שקל על השלכת פסולת
אכיפת חוקי ניקיון החופים עולה מדרגה, והמשרד להגנת הסביבה יסייע במימון שעות נוספות לשוטרים ופקחים בסך מיליון שקל ב-18 רשויות חופיות.
במסגרת תוכנית חוף נקי של המשרד להגנת הסביבה, היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית יוזמת סיוע לרשויות החופיות בביצוע פעולות אכיפה בחופי הים בחודשי הקיץ. השנה המשרד מקצה מיליון שקל, פי שניים מהסכום שהוקצה בשנה שעברה, לצורך תגבור כוח הפיקוח של הרשויות החופיות על-ידי שוטרי משטרת ישראל, אשר ילוו את הפקחים בפעולות פיקוח ואכיפה, במטרה ליצור הרתעה מול עברייני פסולת בחופי הים, ולצמצם את הנזק לסביבה החופית והימית.
18 הרשויות שיזכו בעונת הרחצה 2021 לתגבור של יותר מ-7,000 שעות שיטור, הן: עיריית אשדוד, עיריית בת ים, עיריית חדרה, מועצה אזורית חוף הכרמל, מועצה אזורית חוף השרון, עיריית חיפה, עיריית טירת כרמל, מועצה אזורית מטה אשר, עיריית נהריה, עיריית נתניה, עיריית עכו, מועצה אזורית עמק חפר, עיריית תל אביב יפו, איגוד ערים כינרת, עיריית אילת, עיריית אשקלון, חוף אשקלון ועיריית קריית ים.
במסגרת פעילות האכיפה, הנופשים המלכלכים בחוף עלולים להיקנס בסכום של עד 750 שקל על השלכת פסולת, וזאת בשל הרגישות הגבוהה של החופים. בשנת 2020 בוצעו במסגרת תמיכה דומה בתחומן של 13 רשויות חופיות, בסיוע של 398 שוטרים וחולקו 1,012 קנסות על עבירות ניקיון.
על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, הרשויות החופיות הנקיות ביותר (בעלות ציון "נקי מאוד") הן: חוף אשקלון, אשדוד, אשקלון, קריית ים, תל אביב-יפו, גן רווה, הרצליה, בת ים, חוף השרון, מטה אשר.
המשרד להגנת הסביבה קורא לנופשים ולמטיילים להשאיר את הכלים החד-פעמיים בבית, לא להשאיר פסולת בחופים וליהנות מחופים וים נקיים מפלסטיק! חד פעמי, לא בים שלי!