אחרי 55 ימים במעצר: הצהרת תובע נגד אייל נגר בפרשת "מירוץ שליחים"
02.10.26 / 11:42
לאחר שורה ארוכה של הארכות מעצר, המדינה מתקדמת לקראת כתב אישום נגד אייל נגר בפרשת "מירוץ שליחים". נגר עצור מאז 11 באוגוסט, ובמהלך הדיונים טענה המשטרה כי היה שותף סמוי בחברת "מר משלוח", כי פעל למנוע כניסת חברות שליחויות מתחרות לאשדוד וכי קיימות ראיות לאירועי סחיטה באיומים. היום הוגשה נגדו הצהרת תובע ומעצרו הוארך עד 6 באוקטובר
התפתחות משמעותית בפרשת "מירוץ שליחים": לאחר 55 ימים במעצר, הוגשה היום (שישי) בבית משפט השלום באשקלון הצהרת תובע נגד אייל נגר.
נגר, שנעצר עם המעבר של החקירה הסמויה לשלב הגלוי ב־11 באוגוסט, חשוד לאורך הפרשה בעבירות של סחיטה באיומים, הלבנת הון, עבירות מס ועבירות נוספות. היום ביקשה המדינה להאריך את מעצרו בחמישה ימים נוספים לצורך הגשת כתב אישום.
על פי הצהרת התובע, לאחר בחינת חומר החקירה הגיעה התביעה למסקנה שיש מקום לבקש את מעצרו של נגר עד תום ההליכים, וכי לשיטתה קיים סיכוי סביר להרשעתו בעבירות המיוחסות לו.
בית המשפט קיבל את הבקשה וקבע כי קיימת לכאורה עילה לבקש את מעצרו עד תום ההליכים לכשיוגש כתב האישום. השופט יניב בן הרוש ציין גם את החשש לשיבוש הליכי משפט ואת המסוכנות שעולה, לפי החלטתו, מחומר החקירה.
החקירה הסמויה נמשכה חודשים – ובהמשך נטען כי נגר היה "שותף סמוי"
מהדיונים הקודמים בפרשה עולה כי עוד לפני גל המעצרים התנהלה נגד נגר וחברת השליחויות "מר משלוח" חקירה סמויה במשך חודשים.
בדיון שנערך ב־17 באוגוסט טען נציג המשטרה כי "מר משלוח" סיפקה שירותי שליחויות לבעלי עסקים באשדוד, וכי לפי החשד פעלו המעורבים כדי למנוע מחברות שליחויות אחרות להיכנס לפעילות בעיר.
באותו דיון נשאל נציג המשטרה במפורש על מעמדו של נגר בחברה והשיב כי לטענת היחידה החוקרת הוא היה "שותף סמוי", וכי חומר שנאסף בחקירה הסמויה והגלויה הצביע, לטענת המשטרה, על מעורבות כלכלית שלו בחברה.
המשטרה טענה אז גם כי נגר "דאג שלא יהיו חברות מתחרות באשדוד וגם מחוץ לאשדוד", כאשר מוקד החקירה נגע בעיקר לפעילות בתחום השליחויות.
באותה הארכת מעצר קבע השופט אבישי זבולון כי עיון בחומר החקירה העלה באותו שלב "חשד סביר ברף הגבוה", וכי חומר נוסף שנאסף לאחר המעצר העצים את החשד. בית המשפט קבע אז גם כי מתקיימות עילות של חשש לשיבוש ומסוכנות.
החשדות הורחבו והמעצר הוארך שוב ושוב
ב־24 באוגוסט, במסגרת הארכת המעצר השלישית, פורטו נגד נגר חשדות לקשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, הלבנת הון, השמטת הכנסה במזיד וקבלת דבר במרמה.
בשלב הזה כבר היה ברור שמדובר בחקירה בהיקף משמעותי, כאשר היחידה החוקרת המשיכה לבצע עשרות פעולות חקירה במקביל.
בתחילת ספטמבר הגיעה הפרשה לצומת נוסף. ב־8 בספטמבר, ערב השלמת 30 ימי המעצר, הודיעה המשטרה לבית המשפט כי היא מבקשת להאריך את המעצר רק עד למחרת, משום שנדרש אישור מיוחד להמשך החזקתו של נגר במעצר מעבר לתקופה הזו.
נציג המשטרה מסר אז כי נקבעה פגישה עם המשנה ליועץ המשפטי לצורך הצגת מלוא הראיות שנאספו, וכי בכוונת היחידה החוקרת לבקש הארכה נוספת מעבר ל־30 הימים.
באותו דיון התברר כי בתיק נותרו לביצוע כ־90 פעולות חקירה, מרביתן כאלה שלטענת המשטרה היו חשופות לשיבוש, ובנוסף ניתנה רשימת פעולות חקירה מצד הפרקליט המלווה בתחום עבירות המס.
"הוא שותף סמוי של מר משלוח ודאג שלא יהיו מתחרים באשדוד"
באותו דיון, ב־8 בספטמבר, חזר נציג המשטרה על אחת הטענות המרכזיות בתיק.
כאשר נשאל על כך שבדיון קודם נטען שנגר פעל במסגרת חברת שליחויות ודאג שחברות אחרות לא ייכנסו לאשדוד, השיב נציג המשטרה:
"אני טוען שהוא שותף סמוי של חברת מר משלוח. הוא דאג שלא יהיו מתחרים באשדוד".
עוד טענה המשטרה כי במהלך החקירה נבדקו מספר אירועים של סחיטה באיומים וכי חומר שנאסף מאז המעבר לחקירה הגלויה קשר, לטענתה, את נגר ישירות לעבירות המיוחסות לו.
הארכת המעצר התשיעית: המשטרה טענה שיש אדם שאוים ישירות
בדיון שנערך ב־23 בספטמבר כבר דובר על הארכת המעצר התשיעית של נגר.
במהלך החקירה הנגדית של נציג המשטרה שאל הסנגור האם קיים אדם שהגיע למשטרה וטען כי נגר איים עליו באופן ישיר.
נציג המשטרה השיב: "יש אדם כזה", והוסיף כי העדות עדיין לא הוטחה בנגר באותו שלב.
נציג המשטרה אישר בדיון גם כי נגר שמר על זכות השתיקה בחקירותיו.
מנגד, ההגנה טענה לאורך דיוני הארכת המעצר כי למרות התקופה הארוכה שבה נגר מוחזק מאחורי סורג ובריח, חלק משמעותי מהטענות נגדו עדיין לא הוטח בו במלואו וכי יש לבחון חלופת מעצר.
55 ימים במעצר – והיום הגיעה הצהרת התובע
בדיון היום הזכיר סנגורו של נגר כי מרשו נמצא כבר 55 ימים במעצר, וכי מדובר בהארכה חמישית שאושרה מעבר לתקופת המעצר הראשונית.
הסנגור ציין כי לנגר שלושה ילדים קטנים וביקש לאפשר לו 30 שיחות טלפו, בין היתר משום שמדובר בתיק רחב היקף המחייב קשר משמעותי עם עורכי דינו.
בית המשפט נעתר לבקשה באופן חלקי והורה לשב"ס לאפשר לנגר 20 שיחות טלפון בתקופה הנוספת.
בסיום הדיון הוארך מעצרו של נגר עד 6 באוקטובר, והדיון הבא בעניינו צפוי להתקיים בבית המשפט המחוזי.
הגשת הצהרת התובע מסמנת כעת מעבר מהשלב החקירתי לשלב שבו המדינה נערכת להגשת כתב אישום ולבקשה למעצר עד תום ההליכים.
