כל מה שרצית לשאול את ילדך ולא העזת לשאול
08.09.19 / 21:59
אצלנו זה לא יקרה??? ״כל מה שרצית לדעת על המין ולא העזת לשאול״, ״מאחורי עלה התאנה״. אלו היו כמעט שני הספרים היחידים על המדף ב-״נושא״ בחנות הספרים בנערותי.
בשקט בלי לדבר אימי שמה לי על השולחן את ״מאחורי עלה התאנה״ כי המילה מין לא הוזכרה בו. אימי לא יכלה לדבר איתי על ״הנושא״. מבחינתה זה כשלעצמו היה צעד ענק של נאורות וגמישות מחשבתית.
מאז עברו שנים, עברנו דרך... כילדים, כבוגרים, כהורים.. אך האם באמת השתנתה החשיבה ההורית שלנו וההתייחסות שלנו למין? האם אני כהורה מרגיש בנוח לשבת עם ילדי לשיחה על ה(!)נושא? (והנושא היום הוא כבר הרבה מעבר למין ואמצעי מניעה) או שאני כהורה מעדיף לטמון את הראש בחול ולתת לילד לזרום עם המידע ומניח למידע לזרום אליו?
בימים טרופים אלה בהם ילדים אונסים ילדות וחבורת צעירים משתתפת במין קבוצתי ומשתפת באונליין כמעט, חובה עלינו כחלק מהתפקיד ההורי לתווך בין הבית פנימה לבין הבחוץ. לתווך לילדים שלנו את השקר שבסרטי פורנו שהם חשופים ונחשפים אליהם מגיל הולך ויורד, לאינפורמציה שמגיעה מבחוץ. לסיפורי השוויץ של החבר׳ה באינטרנט, בבית הספר ובשכונה.
אנחנו ההורים הגורם המתווך והמשקף כבוד, אהבה, חברות, ערכים (ואלה אינן המילים הגסות), אל מול מציאות אלימה פוגענית מכוערת ובילתי רצויה. אנחנו המתווכים בין הילדים שלנו בבית שלנו פנימה לאינפורמציה המלהיבה הצבעונית השיקרית והמפתה המגיעה אליהם מבחוץ.
כהורים עלינו להאיר בפנס גם את המקומות האפלים והמכוערים של החיים, למרות הרצון להגן עליהם ולא לחשוף בפניהם את האירועים הרעים של החיים. האם ״אצלנו זה לא יקרה״, ״הם קטנים מידי״, ״הילד שלי לא כזה״, לא מקבע חשיבה של בת יענה???
שיתוף התייעצות ושיח פתוח מגיעים הרבה לפני שהילדים שלנו גדלים.
הם מתחילים מגיל לידה!
תפקידנו ההורי, לפתח בילדים שלנו משמעת פנימית ורמזורים פנימיים אדומים בוהקים כמו גם ירוקים וכתומים. ללמד אותם להקשיב לקול הפנימי שלהם, וגם להקשיב לאורות האדומים המהבהבים בתוכנו, כשאנחנו מזהים שינוי בהתנהגות של הילד שלנו, באמצעות שאלת שאלות ושיח מאפשר. בהקשבה ללא שיפוטיות. ללא כעס. בפתיחות, למרות הקושי .
ידע הוא כוח. ידע של הבנת סיטואציה, של להבדיל בין טוב לרע, ידע של גבולות הגוף שלי וגוף האחר. להבין את כוחו הרע של לחץ סביבתי חברתי. ובהתאם לגיל גם לשאול שאלות עם מילים קשות - מה זה ״אונס״? מה זו ״תקיפה מינית״? ומהי ״הטרדה מינית״? וגם להיות מוכן לשאלה חוזרת ״אבא מה זה אונס אמא מה זו פגיעה מינית? מה ההבדל בינהן?״ לשתף באירועים מהחדשות ולהגיב להם ולהביע את הדעה הנחרצת שלנו לגביהם - כשהיא אומרת ״לא״ ברור למה היא מתכוונת MODELING!!! זה כל הסיפור. היום יותר מתמיד!!!
הילדים שלנו לומדים תנך, מתמטיקה, אנגלית ועברית, מקצועות ליבה קוראים להם.. האם הם יודעים להקשיב ללב האחר? מהי אהבה? איך מבטאים אותה? מהי אינטימיות? עם יד על הלב - האם אני ההורה, יכול לשבת בנינוחות בחברת ילדי ולהסביר להם את ההבדל והמשמעות של כל אחד מאלה???
בכל שלב בשיח, המסר לילד שלי יהיה סמכות שתראה שיש מישהו לסמוך עליו ״אני כאן בשבילך בכל מקרה בכל מצב, אני אוהב אותך.״
מאת: ניני אלבז מאמנת אישית משפחתית וזוגית ומנחת קבוצות הורים.
היי, בלוח החדש של אשדוד נט כבר ביקרת? כל הדירות למכירה/השכרה באשדוד, חיפוש עבודה, מסחרי ועוד, שווה ביקור. לחץ כאן!