18.04.18 / 16:37
תמרה חרובי בת חמישים, תושבת אשדוד, היא מנהלת חשבונות במקצועה ובמקביל עובדת על מונית, אותה היא חולקת עם בעלה, גם הוא נהג מונית בגט. "עצם היותי אישה, לא גורם לי להרגיש מאויימת, להיפך, אני מקבלת הרבה פירגון מהנוסעים"
בישראל ישנם יותר מ-4 מיליון בני אדם המורשים לנהוג, מתוכם 1.74 מיליון נשים, המהוות 43% מסך המורשים לנהוג. כלומר, כמעט כל נהג שני היא נהגת. אז למה בתחום המוניות יש כל-כך מעט מהן?
תמרה חרובי בת חמישים, אמא לשני חיילים ונשואה לנהג מונית. "אני לא מבינה למה נשים לא בוחרות במקצוע הזה, חוץ ממקרים בודדים של נוסעים גסי רוח, אני מקבלת הרבה פירגון ומרגישה בטוחה", אומרת תמרה.
היא מחזיקה ברשיון למונית משנת 2008 והיא ובעלה עובדים בגט ארבע שנים.
איך בא לך הרעיון להוציא רישיון למונית?
בעלי החליט שהוא מוכר את הרכב המשפחתי והולך להוציא רישיון למונית וגם לקנות מונית. הבנתי שאם אצטרך רכב לסידורים ולקניות ותהיה לנו רק מונית בבית, כדאי שאוציא גם רישיון. חוץ מזה, זה עוד מקצוע שאפשר להתפרנס ממנו, ואני יכולה לשלב בין הנהיגה לעבודתי כמנהלת חשבונות".
היו מקרים שהוטרדת או הרגשת מאויימת בגלל היותך אישה?
"ההיפך, כולם מפרגנים ואומרים לי איזה כייף! פעם ראשונה שאנחנו רואים נהגת מונית. בסך הכל, הרוב ממש בסדר" היא מספרת.
"בהתחלה זה היה מצחיק, הייתי עומדת ברמזור ואנשים שהיו חוצים את הכביש במעבר חציה היו עוצרים ומסתכלים עליי, זה היה מביך, הרגשתי ממש אטרקציה", היא צוחקת.
"בפעם אחרת הורדתי נוסע במסעדת אידי באשדוד ועמד שם מישהו שכל-כך התלהב לראות נהגת מונית והוא ביקש להצטלם איתי, הרגשתי כמו סלב".
ולסיכום, היית ממליצה לנשים להיות נהגות מונית?
"אני לא רואה שום סיבה שלא. נשים נוהגות היום כמו גברים, אפילו יותר בטוח והן עצמאיות וחזקות, אז אם יש אישה שהיא "חולת הגה" אין שום סיבה שהיא לא תהפוך את זה למקצוע".