הנשיא וחברי הבונדסטאג הגרמני באשדוד
19.03.17 / 10:22
משלחת גרמנית בראשות נשיא הבונדסטאג הגרמני, הגיעה לאשדוד והיתה לאורחת העיר. המשלחת באה ללמוד על הניסיון האשדודי בנושא עליה וקליטה. ראש העיר קידם את פניהם ונתן סקירה היסטורית על אשדוד. בבית ספר גאולים זכתה המשלחת לחזות בקליטת עולים הלכה למעשה והגיבו בהרבה מאוד הערכה. כבוד לעיר על שנבחרה לארח משלחת רמת דרג ועל המודלים שהציגה בקליטת עליה
ביום רביעי האחרון הגיעה לאשדוד משלחת מרשימה של חברי הבונדסטאג הגרמני, בראשותו של נשיא הבונדסטאג פרופ' נורברט לאמרט, כשהיא מלווה בנציגי משרד החוץ וממשלת ישראל.
היתה זו מחווה גדולה לאשדוד ולקברניטי העיר שנבחרו לארח את המשלחת רמת הדרג ולהציג בפניה מודלים ופרויקטים בנושא קליטת עלייה. על מלאכת האירוח וההנחיה ניצחה גב' אריאלה רוזנטל, מנהלת קשרי החוץ של העירייה.
תחילת הביקור בבית אריה קלאנג, שם קידם ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי את פני המשלחת ונתן סקירה היסטורית על העיר, למן ימיה התנ"כיים ועד לעת החדשה. לסרי עמד על הקשר ההיסטורי והשורשים של עם ישראל לארצו וציין את הפלא המדהים של עם אשר מצליח לשרוד גלות, שב לארצו ומחדש בה את שלטונו.
לסרי דיבר על אשדוד בתחילת דרכה, על 22 המשפחות הראשונות מצפון אפריקה, ועד להיותה לעיר החמישית בגודלה בישראל.
"בכל השנים העיר קלטה עלייה מכל קהילות העולם: ממרוקו, מצרים, רומניה, הודו, גאורגיה, אתיופיה, ארצות חבר העמים, צרפת, ועוד. על פי נתוני משרד הפנים העיר החמישית בישראל מונה כרבע מיליון נפש ובהם עולים מ-99 קהילות" אמר והוסיף "אשדוד ממשיכה לקלוט עליה גם בשנים האחרונות וזהו מהמאפיינים הבולטים לעיר שמוגדרת כעיר הרב תרבותית של ישראל.
המגוון הדמוגרפי של אשדוד בא לידי ביטוי כבר ברחוב, בלבוש, בבליל השפות ובגוונים האנושיים. כך גם בבתי הספר ובחברה הקהילתית בכלל".
סגן ראש העיר והממונה על הקליטה מר ולדימיר גרשוב סיפר על עצמו – על עלייתו ארצה ועל נתיב הקליטה.
"כמה אנשים בעולם יכולים לציין שתוך שמונה שנים מאז היגרו לארץ חדשה, הם נבחרו לשמש כסגן ראש עיר" שאל מבלי צורך להשיב. גרשוב הוא דוגמא לאדם שעשה עלייה, ועל אף חבלי הקליטה הצליח להשתלב.
"היום, התמונה הכי מרתקת בחברת העולים זה לראות סבתות מדברות ביניהן רוסית ולידן נכדים המדברים עברית. זו מציאות חיים באשדוד המספרת את סיפורה של מדינת ישראל כמדינה קולטת עליה" סיכם.
במהלך המפגש הציגו שלושה עובדי מחלקת הקליטה את סיפורם האישי כעולים חדשים באשדוד. דניאל שמלב, מנהלת מחלקת קליטה, סיפרה על חלום העלייה והגשמתו וכיום היא בעצמה קולטת עולים.
דני מנגיסטו, רכז מוקד קליטה לקהילה האתיופית, סיפר על מסע העלייה שלו בדרך לא דרך ועד להגשמה העצמית שלו ושל בני משפחתו באשדוד. כמו כן יכל נשיא הבונדסטאג לשוחח עם הפסל האשדודי ברוך וינד, בגרמנית, על יצירותיו המרשימות שמעטרות את חלל הבית ומוצגות בו כתערוכה.
בבית ספר גאולים, התחנה הבאה, יכלה המשלחת לראות מקרוב את עבודת הקליטה בתוככי מערכת החינוך. תלמידים עולים הציגו בשפה העברית ובצורה מרשימה את תהליך הקליטה, הסיוע האישי והליווי הצמוד של צוות בית הספר ושל תלמידים בכיתה.
מנהלת בית הספר אתי ויצמן תיארה בצורה מרשימה את מודל העבודה עם תלמידים עולים, על כל שלבי הקליטה, תוך שהיא מציגה את הצוות המלווה את העולים ואת התלמידים עצמם שכמה חודשים אחר עלייתם ארצה כבר מנהלים שיחה בעברית כמו ילידי הארץ.
נשיא הבונדסטאג וחברי המשלחת הביעו הערכה בולטת לאשדוד ולכל מה שהם ראו בעיר. הם הודו שהחשיפה היתה מרשימה ומכוננת והודו לראש העיר ומארגנים על האירוח החם שהותיר עליהם רושם רב.
צילום: לימור אדרי