אשדוד מובילה בתחושת הביטחון האישי של התושבים
22.11.16 / 14:21
עלייה של 18.9 אחוז בהשוואה לשנת 2014
רוב מוחלט של תושבי העיר אשדוד מציינים כי תחושת הביטחון האישי שלהם בעיר גבוהה מאוד. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המפרסמת נתוני סקר עומק בנושא בקרב תושבי הרשויות בישראל.
לפי סקר הלמ"ס המתייחס לאשדוד:
- תחושת הביטחון האישי באשדוד, באופן כללי עומד על 85.6 אחוזים.2014 הסתיימה עם ממוצע של 66.7
- אשדוד מדורגת במקום השני בישראל – 79.4 אחוזים (הפרש של 0.1 אחוז מהעיר ראשל"צ) בקטגוריה המתייחסת לשאלה האם אתה חש בטוח ללכת לבד באזור מגוריך בשעות החשכה.
- אחוז הפשיעה בעבירות רכוש באשדוד הינו הנמוך בישראל לשנת 2016 !! את הנתון מסר אתמול מפקד תחנת משטרת אשדוד היוצא נצ"מ נועם שקל
תחושת הביטחון האישי בנויה ממספר מרכיבים כמו יצירת אקלים תרבותי עירוני בנושאי ה- ניקיון, איכות סביבה ושמירה על החוק, כמו גם באמצעות הסברה לתושבים ובדגש על מערכת החינוך העירונית .
מערך הביטחון באשדוד בנוי גם על מערך מתנדבים גדול בדומה לסיירת הורים, ניידת על"מ – 'הפוך על הפוך' ועוד, המקיימים סיורים בלילות במטרה לתת מענה וסיוע במידת הצורך לקבוצת האוכלוסייה הצעירה וגם הבוגרת הנמצאת במצוקה.
בתוך כך, אתמול (א') התקיים טקס החלפת מפקדי תחנת משטרת אשדוד. עיקרי המסרים שעלו בנאומים השונים, הדגישו את אשדוד כעיר המהווה מודל ארצי לשת"פ בין הרשות העירונית והמשטרה, בשגרה ובחירום ובזכות כך, תחושת הביטחון של התושב היא גבוהה מאוד.
ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי :"תחום הביטחון האזרחי נמצא בראש סדר היום הציבורי והעירוני ומקבל דגש בעבודה השוטפת. כל זאת, כדי לבצע פעולות מניעה ובעיקר להיות קשוב לצורכי התושב בנושא. בנוסף, בנינו מודל ייחודי שבראשו עומדים משטרת אשדוד ואנשי הביטחון העירוני ואליו רתומים כלל האגפים – רווחה, מנהל התפעול, הרשות העירונית למלחמה בסמים והאלימות, תחום הנוער של החברה העירונית לתרבות ופנאי, רשות הספורט ועוד". הפעילות המשולבת של כלל הגופים האלה,הוכחה כמוצלחת ובאה לידי ביטוי בסקר הלמ"ס שפורסם השבוע ."
מהו המודל של אשדוד הזוכה לשבחים רבים ?
באשדוד נבנה מודל ייחודי שבראשו עומדים המשטרה והביטחון העירוני ואליו רתומים כלל האגפים (רווחה, מנהל תפעול, הרשות העירונית למלחמה בסמים ואלימות,תחום הנוער של החברה העירונית לתרבות ופנאי ,רשות הספורט ועוד ) לטיפול וסיוע לתושב במידי ולטווח הארוך וכן ליצירת תשתית פיזית אורבנית והסברתית המוסיפה לתחושת הביטחון וכלל הפעילות נמצאת תחת יעדים ומדדים הנבחנים מידי חודש ועל בסיס כך מופקים לקחים במטרה שלפר ביצועים ומענה אולטימטיבי לתושבי העיר בכלל התחומים.
עיר בטוחה היא עיר בה הנושא הביטחוני נמצא בראש סדר העדיפויות העירוניות בדומה לחינוך ורווחה. בנוסף, תושביה חשים כי הם בטוחים להסתובב ברחובותיה ללא חשש בכל שעות היממה, גורמי החירום ובראשם המשטרה והרשות המקומית נותנים מענה ראוי ומונעים מעשי פשיעה ואלימות בכל רחבי העיר באמצעים טכנולוגיים ובסיורים ברמת השטח תוך נראות מרבית.
בשנים האחרונות פותחו מודלים רבים במטרה להגביר את תחושת הביטחון ולשמור על הסדר הציבורי. כחלק מכך, נפרשה תשתית של מצלמות ברחבי העיר אשר נותנות תמונה על המתרחש באזורים בהם יש התכנסויות של אוכלוסיות גדולות לאורך כל היום. בנוסף, בשנה האחרונה הוכנסה תוכנית טכנולוגית אשר מקיימת מעקב בזמן אמת על ביצועי ניידות הביטחון, מרגע קבלת התלונה ועד סגירתה.
המודל של אשדוד חילק את העיר לשישה אזורי עבודה המגיבים במהירות לקריאות מוקד 106 וקריאות מוקד 100. מדובר במוקד קריאות משותף הנענה על ידי הגורם הראשון שנמצא בסמוך לאירוע. כתוצאה מכך, לאזרח באשדוד יש מענה כמעט מידי לקריאות של ניידות משולבות בשוטר ומפקח .
משטרת אשדוד בשיתוף הביטחון העירוני והשיטור העירוני מקיימים מערך מניעה על ידי סיורים מתוכננים ומתואמים. המערך מכסה את כלל האזורים בסיור ובסריקה ברובעים וברחובותיה השונים של העיר במטרה להגביר את תחושת הביטחון וכדי להגיב במהירות לאירועים שונים המתרחשים בזמן אמת. המערך הפועל בשת"פ מלא עם משטרת ישראל וכיום מודל העבודה מהווה דוגמא לערים רבות בארץ ובכך ניתן מענה נוסף ומשמעותי לעיר המונה 250 אלף תושבים.
מנהל אגף הביטחון בעיריית אשדוד , אריה איטח : "ביטחון התושב תלוי במספר גורמים מרכזיים נוספים אשר יוצרים את תחושת הביטחון בנוסף לפעילות גורמי האכיפה העירוניים ואנו פועלים ע"פ תוכניות עבודה שנתיות ומדדים הכוללים את אגף הביטחון ומדד אישי הבוחן את פעילות כל אחת ואחד מעובדי הביטחון במטרה לשפר ולייעל באופן מתמיד .