מנכ"ל האגודה לתרבות הדיור מזהיר: "תרבות דיור לא קונים בכסף"
28.10.13 / 21:20
בעקבות הכתבה על חשד להונאת חברת החשמל על ידי חברת ניהול, והדרישה כי בעלי הבתים ישלמו מה שנגנב, מנכ"ל האגודה לתרבות הדיור ראובן צדוק מזהיר: "תרבות דיור לא קונים בכסף, חברות הניהול לעולם לא יחליפו את וועדי הבתים"
מאות בעלי דירות באשדוד נאלצים להתמודד בימים האחרונים עם סכנת ניתוק החשמל למעליות ולשטחים המשותפים במגדלי המגורים שלהם, זאת לאחר שחברת החשמל מגלגלת את האחריות לחוב שנוצר בעקבות זיוף המונים לפתחם. הכתבה המורחבת שהעלה אשדוד נט מוקדם יותר היום, עוררה תגובות רבות, ורבים תהו מדוע מתעמרים דווקא בדיירי הבתים, שכלל אינם קשורים להונאה.
בעקבות הכתבה, מנכ"ל האגודה לתרבות הדיור, מר ראובן צדוק, מציין כי בסניפי האגודה מתקבלות פניות יומיומיות מוועדי בתים ששכרו חברות ניהול שלא עמדו בהתחייבויותיהם כלפי הדיירים, שבסך הכל רצו שמישהו מקצועי יטפל להם בענייני הבית ומצאו את עצמם צריכים להתמודד עם צ'קים חוזרים, חובות וחוזה דרקוני שלא ניתן להפר.
" לצערי הרב התמודדה גם האגודה לתרבות הדיור עם מס' מקרים בהם נטשה חברת הניהול את הדיירים והשאירה אותם להתמודד עם חובות עתק. אנו מאמינים כי גם כאשר יש לבניין חברת ניהול, על נציגות הבית החובה להמשיך ולנהל את הבית המשותף כדי לפקח על פעילותה ולהגן על האינטרסים של הדיירים. בנוסף, מומלץ להצטרף לאגודה לתרבות הדיור שמסייעת לנציגות הבית לא רק בנושאים הקשורים בתחזוקה השוטפת בבית המשותף אלא גם מציעה ייעוץ ותמיכה משפטית של טובי המשפטנים בכל נושא הקשור בדיני מקרקעין, לרבות התמודדות עם חברת ניהול שכשלה", אומר ראובן צדוק.
עו"ד סמי ישראל יועץ משפטי באגודה : "על הדיירים להיזהר מאוד מריכוז הכוח אצל חברות הניהול, כמו שקרה גם הפעם עם הזזת המונים. רק לאחרונה טיפלתי במקרה בו חברת הניהול שהייתה אחראית על כספי הדיירים לא שילמה את חשבונות החשמל, ועד שנותקו לא ידעו הדיירים כי זה מה שקורה עם הכסף שלהם. במקרה כזה נעזרו הדיירים באגודה לתרבות הדיור לתבוע משפטית את חברת הניהול אך התהליך ארוך והנזק לדיירים כבר נעשה".
חשוב שתדעו:
החוק היבש קובע שכדי לבחור חברת ניהול צריך רוב של שני שלישים מבעלי הדירות. כדי להחליף חברת ניהול או להאריך את תקופת העסקתה או לבטלה צריך רוב של 51% בלבד מבעלי הדירות. ועד הבית חייב להמשיך לתפקד כוועד הבית ולנהל ולפקח על חברת הניהול.
התקשרות עם חברת הניהול אינה חתונה קתולית- אם החברה הגיעה "בילט אין" עם פרויקט המגורים יש להשתדל כי תקופת ההתקשרות תהיה עד שנה מקסימום. בתי המשפט יכולים ואף נוטים לבטל התקשרות מוגזמת של למעלה משלוש שנים אך אינם מחויבים.
בחוזה חשוב לציין כי התשלום על חשמל, מעליות וביטוח בריכה, חדר כושר וכו' הם באחריות חברת הניהול, ולשלוח לחברות הביטוח, החשמל והמעליות את החוזה כדי שאם תהיה בעיית תשלום החברות יפנו לחברת האחזקה ולא לדיירים.
גם אם יש חברת ניהול, חשוב להיות חברים באגודה לתרבות הדיור שנותנת גב משפטי במקרים של סכסוכי שכנים וגם לעיתים סכסוכים משפטיים מול חברות הניהול עצמם.
לחוזה עם חברת הניהול יש נספח המשמש כמפרט ההתחייבויות של החברה. על נציגות הבית לוודא כי חברת הניהול אכן עומדת בהתחייבויותיה בנספח.
צילום: ארכיון