70 פנים למשחק: כנס משחקים סימולטניים התקיים ברחבת העירייה
03.06.18 / 11:16
"70 פנים למשחק", כנס משחקים סימולטניים שהתקיים ברחבת העירייה, נערך במתכונת חגיגית וייחודית לרגל חגיגות 70 השנה למדינה ומכאן שמו. בין המשתתפים שהגיעו לשחק עם הילדים היו ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי והממונה על החינוך מר יהודה פרנקל, אשר סיירו בין המשחקים ושמעו מהם על מהלכים ואסטרטגיה שהם בונים במהלך המשחק
לכנס המשחקים הסימולטניים שהתקיים ביום ד' (30/5) ברחבת עיריית אשדוד, הוזמנו נבחרות מבתי ספר הלומדים בתכניות אשכולות חשיבה ושחמט של תכנית קרב. במשך שעתיים וחצי, שיחקו כ-250 תלמידים במגוון משחקי חשיבה כאשר המשחק המוביל היה משחק השחמט.
בשנה"ל הנוכחית, בתכנית השחמט השתתפו כ-3,500 תלמידים מ-21 בתי ספר, ובתכנית "אשכולות חשיבה" השתתפו כ-7,300 תלמידים מ-29 בתי ספר, כאשר שיאה של הפעילות היה באירוע המיוחד אשר התקיים במבואת העירייה. לקראת האירוע, המבואה התקשתה בכיסאות ושולחנות שסודרו בטורים ועליהם מוצבים משחקי חשיבה. לקראת השעה 16:00 המבואה התמלאה בילדים רבים מבתי הספר השונים, כל אחת ואחד התמקם במקומו מול שולחן המשחק, ועם מתן האות החלו כולם לשחק.
כיצד מתנהל המשחק?
כל 10 תלמידים מתמודדים מול שחקן בכיר, במשחק סימולטני הנערך במקביל מול כולם, בשתי תכניות מקבילות. לתכנית שחמט היה ייצוג של 21 בתי ספר ולתכנית אשכולות ייצוג של 29 בתי ספר. בכנס, שהיה לשיאו של תהליך לימוד בתחום פיתוח החשיבה בקרב תלמידי העיר אשדוד, התמודדו 70 תלמידים מאשכולות חשיבה ו-70 תלמידים מתכנית השחמט מול שחקנים מצטיינים בתחום. הפעילות התנהלה בשני סבבים ובסה"כ נטלו בה חלק כ-250 תלמידים ואורחים שבהם לעודד ולהשתתף בעצמם.
"האירוע היה למפגן מרשים ליכולות המשחק והחשיבה האסטרטגית של התלמידים. בהתמודדות זו נחשפו התלמידים לאסטרטגיות משחק ולחוויה ייחודית ומעצימה שמחברת את תלמידי אשדוד ומייצרת קהילה חושבת ומשחקת" אמרו במינהל החינוך ובקרן קרב וציינו כי "ע"י המשחק רוכשים התלמידים כלים חשיבתיים-קוגניטיביים וחברתיים, להתמודדות חשיבתית ברמה גבוהה שישרתו אותם בהמשך לימודיהם".
מנהלת אגף חטיבה צעירה גב' מרטין עובדיה: "מערכת החינוך היסודית מציבה בקביעות ובנחישות סטנדרטיים גבוהים לחיזוק המצוינות של תלמידיה, תוך מתן אפשרויות מגוונות למיצוי יכולות של כלל בתיה"ס באשדוד".
מנהלת מחלקת תכניות חינוכיות גב' מיטל אליאס, מי שעומדת אחרי מפעלי החינוך הללו, מסבירה כי לעולם המשחק יש מטרות נוספות כמו משמעת עצמית, הגינות תחרותית, תכנון מוקדם, עבודה בקבוצה והתנהלות עצמאית ועוד. מטרה נוספת היא עידוד התלמידים לעיסוק בתחום והעצמתם מתוך כוונה להכניס למעגל המשחקים את המספר המרבי של התלמידים.
אגב כך אומרים בחינוך כי חווית ההשתתפות אינה תחרותית באופן מכוון, בכדי לייצר אוירה נעימה ולהקנות את אהבת המשחק לתלמידים ומודים על שיתוף הפעולה עם תכנית קרב ועל ההשפעה שיש לתכנית על פיתוח כישורי החשיבה של הילדים. "אנו שמחים כי תכניות אלה הפכו להיות חלק בלתי נפרד ממערכת החינוך היסודית בחשיפתה לאלפי ילדים מידי שנה" אומרים שם לסיכום.