מחר: הטקס העירוני ליום הזיכרון לנפגעי פעולות איבה במונארט
16.04.18 / 12:19
מחר (ג') בטקס העירוני ליום הזיכרון לנפגעי פעולות איבה, שייערך במרכז תרבות מונארט תספר אפרת אברהם, אחותה של אלונה אברהם שנספתה באסון מגדל התאומים על חוויית השכול וההתמודדות וזיוה בן אטב, אחותו של זהר שורגי, שנרצח ממארב שטמנו לו מחבלים בבקעה תישא דברים כנציגת המשפחות
לעיר אשדוד 44 חללים נפגעי פעולות איבה ובני משפחותיהם עתידים להשתתף בטקס העירוני בו יישא דברים ד"ר יחיאל לסרי, ראש העיר אשדוד. אפרת ,אחותה של אלונה אברהם, שנספתה באסון מגדל התאומים תביא מימד אישי לטקס בשעה שתספר על חוויית השכול של משפחתה ואת סיפור חיי אחותה.
אלונה התקבלה לעבודה בחברת "אפלייד מטיריאלס" בניו יורק, בסוף אוגוסט 2001 יצאה אלונה לטיול בארצות הברית. בני משפחתה מספרים כי יצאה לטיול מחוף אל חוף בארה"ב ב-30 לספטמבר והייתה אמורה לחזור ארצה לפני יום כיפור. היא התכוונה לצאת מבוסטון ללוס אנג'לס לבלות את ראש השנה אצל משפחת דודה שם תכננה לחגוג את ראש השנה. ביום שלישי ,(11.09.2001), סמוך לשעה תשע בבוקר שעון ניו יורק, שני מטוסים פגעו במגדלי התאומים בניו יורק (מרכז הסחר העולמי) וגרמו לקריסתם. הוריה של אלונה, מרים ופרס, החלו לחשוש לחייה וכעבור זמן קצר, התקשר הדוד וסיפרה כי אלונה לא הגיעה ליעדה. אלונה הייתה בת 30 במותה. הותירה אחריה הורים, אח ואחות, ומשפחה גדולה ואבלה.
בסוף שנת 2005 הוקמה אנדרטה בפארק התאומים באשדוד, סמוך לבית המשפחה, לזכר חללי הפיגוע במגדלי התאומים. באנדרטה מצוינים שמותיהם של ארבעת הישראלים שנהרגו באותו יום, בהם אלונה. החללים מונצחים במספר אנדרטאות נוספות. בנוסף, חברת "אפלייד מטיריאלס" החליטה על הענקת ארבע מלגות לזכרה של אלונה, עובדת החברה. המלגות יועדו לסטודנטים תושבי אשדוד שהם מעוטי יכולת כלכלית.
באשדוד הוקמה אנדרטה לנפגעי פעולות איבה בארץ ובחו"ל לפני כארבע שנים . באנדרטה המורכבת מפסל, יצירתו של האמן המקומי יעקב פינטו. נציגי המשפחות באשדוד ובראשם סימון טובול ,שאחיו נהרג בפיגוע בנמל אשדוד (14.03.2004), וזיוה בן אטב בתמיכה צמודה של ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי הביאו להקמת האנדרטה המוצבת בסמוך למבנה קן תנועת הצופים בשד' הרצל ושד' בן עמי.
בטקס שייערך במונארט תישא זיוה בן אטב דברים כנציגת המשפחות .זוהר שורגי, אחיה של זיוה בן אטב נולד בשנת 1962, גדל והתחנך באשדוד, למד בבית הספר "גאולים" ובתיכון "מקיף א'". בילדותו היה חניך בתנועת הנוער "המחנות העולים". זוהר אהב כדורסל ושיחק בנבחרת הנוער של אשדוד. את שירותו הצבאי עשה זוהר ביחידת הפלס"ר (פלוגת סיור) של הצנחנים. בשנת 1986 נשא זוהר את נאווה לאישה. אחרי שלזוג נולדו שני ילדים, איתמר ודניאל, הם עברו לגור במושב יפית בבקעת הירדן. מאז היותו ילד אהב זוהר את הטבע ואת בעלי החיים, ובפרט סוסים, ובמושב הוא גידל וטיפח סוסים ואף הנהיג מסורת רכיבה בקרב ילדי הבקעה. שם גם נולד בן זקוניו, עומר. בשנת 1991 הקים זוהר חברה לבנייה בשם "עיצוב ובינוי". בשנתו האחרונה עבד בחברת "נגב קרמיקה" בתל אביב כמנהל פרוייקטים.
כשלושה חודשים לפני מותו החליט פיקוד היחידה למנותו לסגן מפקד היחידה ולשלוח אותו לקורס קצינים, אך זוהר לא הספיק לצאת לקורס זה. בשעות הערב המאוחרות של יום שלישי 2001 עשה זוהר את דרכו מתל אביב לבקעה, בתום ישיבת שיווק ב"נגב קרמיקה". בקטע הדרך בין אריאל לצומת תפוח, סמוך לכפר עראבין, נורתה אליו אש ממארב מחבלים. כוחות ההצלה שהגיעו למקום זמן קצר לאחר מכן קבעו את מותו מפגיעת כדור בלבו. זוהר היה בן 39 בהירצחו, הותיר אם, אחות, אישה ושלושה ילדים.
'כי כולנו רקמה אנושית אחת', טקס יום הזיכרון לנפגעי פעולות איבה
יום שלישי, 17.4.18, בשעה 18:00
מרכז תרבות מונארט, דרך ארץ 8, אשדוד
למידע: 08-8545130/1