טכנולוגיות חדשות בשירותי הביטחון
05.02.18 / 09:17
בשבוע שעבר התקיימה ישיבת ועדת מל"ח וביטחון ראשונה לשנת 2018, במהלכה הוצגה תכנית העבודה לשנה החדשה והמטרות והיעדים לשנת 2018, ותכניות להטמעת טכנולוגיות מתקדמות לניהול אירועי חירום וזירות ביטחוניות
מנהל אגף חרום וביטחון מר אריה איטח פתח את הישיבה הראשונה של ועדת מל"ח בהצגת המטרות והיעדים לשנת 2018. "בפעולתנו עם משטרת אשדוד וגורמי החירום וההצלה, אנו ממשיכים להאמין כי 'יחד שווה יותר', וכך נמשיך גם בשנת הפעילות החדשה" אמר איטח כשהוא מציג את שיתופי הפעולה עם המשטרה במסגרת השיטור העירוני והצגת האמצעים המסייעים ליצירת עיר בטוחה. איטח מנה את פעולות האבטחה בעיר ובהן: סיורי ניידות ברחבי העיר, אבטחת מוסדות חינוך, סיורים בפארקים וגנים ציבוריים, באזורי התעשייה ובאזורי בילוי, מניעת ונדליזם, סיורים בחופי הרחצה ומתן מענה מיידי לקריאת מוקד.
השנה כזכור הושלמו עבודות השיפוץ וההתאמה של מרכז ההפעלה העירוני לאתגרי הביטחון בשגרה ובחירום ואיטח הדגיש כי שידרוג המרכז מעניק לאשדוד כלי תפעולי חכם ויעיל המאפשר שליטה ופיקוח טובים יותר בניהול משברים ובעיקר בעתות חירום. כמו כן, במסגרת יעדי האגף לשנה הנוכחית "נמשיך לתחזק את המקלטים הציבוריים והתאמתם לשימוש דו תכליתי, בהתאם להנחיות פיקוד העורף" אמר והזכיר אגב כך כי בתחרות "המקלט והמיגון במרחב האזרחי בישראל יפה" זכתה אשדוד בפרס יוקרתי ,חמישה כוכבי יופי.
כמו כן, גם השנה מיזם "מוקד רואה" ימשיך להתרחב ואל המרחב הציבורי, הנצפה ע"י המוקד ומרכז ההפעלה, ייווספו מצלמות נוספות שיוצבו ברחבי העיר. כן, ייערכו בדיקות ופיקוח על מלאי החירום ויבוצעו רכש והצטיידות חדשים. וגם השנה יבוצעו תרגילים וביקורות לבחינת רמת המוכנות של היחידות השונות למצבי חירום. בעניין החירום, איטח מציין את המדיניות העירונית השמה דגש על ההיערכות והמוכנות לחירום תוך שהיא נותנת מענה לתרחישים שונים. לשם כך נערכות ביקורות במכלולים, תרגילים במוסדות חינוך, שת"פ עם גופים עירוניים וארציים, השתלמויות והכשרות וקשר רציף עם גורמי ביטחון והצבא. "כבר החודש יתקיים תרגיל התגוננות ארצי בכל מוסדות החינוך, המדמה ירי טילים" הוא אומר ומציין את העבודה שנעשית בנושא עם מוסדות החינוך וההורים.
אחד החידושים המתוכננים לשנה הקרובה יעסוק בשיתופי הפעולה של כל גורמי הביטחון לחירום – הצבא ופקע"ר, רח"ל, המשטרה, כב"א ומד"א, הרשויות המקומיות וגופים רלוונטיים נוספים – אשר ילמדו לעבוד יחד באמצעות פיתוחים טכנולוגיים חדשים אשר יקלו על תאום וטיפול יעיל באירועי זירה מגוונים. מדובר בתוכנות מחשב ובמערכות טכנולוגיות שפותחו במיוחד עבור ניהול מערך החירום וטיפול בזירות מורכבות שבהם פועלים גופים שונים