מאשדוד לרומא באהבה
05.11.17 / 14:16
כ-20 תלמידים מובחרים שעברו תהליך לימודי של שנתיים במסגרת פרויקט "שגרירים צעירים", יצאו הבוקר לרומא ולוותיקן ויהיו חלק מהמשלחת הייצוגית של ישראל. את המשלחת מלווה השגריר ארתור קול וצוות מדריכים מהמרכז הרב תחומי ליזמות נוער
משלחת תלמידי שנה ג' בתכנית "שגרירים צעירים", תלמידי בתיה"ס מקיף ז' ומקיף ו', טסו הבוקר לרומא ולוותיקן וייצגו את ישראל ואת אשדוד במפגש בני נוער. חברי התכנית עברו תהליך הכשרה בן שנתיים והתנסו במפגשים שנועדו לייצג את העמדות הישראליות בתקשורת.
התכנית "שגרירים צעירים" פועלת באשדוד זו השנה השלישית, כחלק מתכנית למעורבות חברתית לתלמידי התיכון, וממומנת על ידי מנהל החינוך – אגף חטיבה בוגרת בניהולו של מר דני קליין, המחלקה למעורבות חברתית בניהולה של מיטל אליאס ואפרת נהרי, והמחלקה לקשרי חוץ בניהולה של גב' אריאלה רוזנטל. "שגרירים צעירים הינה תכנית תלת שנתית בניהול המרכז הרב תחומי ליזמות, מצוינות ומעורבות חברתית לבני נוער שהוקם ע"י המנכ"לית הגב' הילה דולב" אומרים במינהל החינוך ומציינים כי התכנית מאושרת ע"י משרד החינוך אשר מגייס את תלמידי כיתות י' באמצעות "קול קורא" ולאחר תהליך מיון (כל שנה משני בתי"ס אחרים), בוחר את המתאימים ביותר.
הפרויקט כולל תכנית לימודים מאתגרת המשלבת הקניית ערכים, ידע ומיומנויות בתחומים מגוונים וכמובן התנסות בשטח. התכנית מכשירה את המשתתפים להיות אזרחים נאורים ופתוחים במדינה דמוקרטית ומעורבים בקהילה ומקנה להם כלים לתקשורת איכותית להסברה בארץ ובעולם. "אנו מבקשים להוביל דור חדש של מנהיגים צעירים, בתמיכת השותפים המקצועיים והמקומיים: משרד החוץ, משרד החינוך – מנהל חברה ונוער, עיריית אשדוד ובתיה"ס העל יסודיים" אומרים באשדוד.
לתכנית יש כמה מטרות עיקריות: מפגש עם קהילות יהודיות וביקור באתרי מורשת והיסטוריה החשובים לקהילה היהודית. ייצוג מדינת ישראל והנוער הישראלי. הכרות עם משימות משרד החוץ ושגרירות ישראל במדינות בה יבקרו וביקור במוסדות בינ"ל. מפגשים בלתי אמצעיים עם הקהילה הלא יהודית ובני נוער לא יהודיים בבתי הספר. הבנת הזיקה של בני הנוער בגולה אל היהדות ולמדינת ישראל.. ועוד. במילים אחרות, עיקרה של התכנית כאמור היא להכשיר בני נוער צעירים שייצגו את ישראל במפגשי נוער וידעו להשתמש באמצעי המדיה התקשורתית על מנת להשמיע את קולה היפה של ישראל בעולם. לשם כך הם עוברים הכשרה בתחומי דוברות, הסברה ומיתוג המורשת, ההיסטוריה, ההישגים המדעיים ולומדים על ישראל ועל המדינה הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון
במהלך השליחות יקיימו הצעירים פגישות וביקורים רבים וביניהם: פגישה עם שגריר ישראל באיטליה וצוות השגרירות. פגישה במשרד החוץ האיטלקי (דיון אודות קשרי ישראל-איטליה והתמודדות עם סוגיות מזרח תיכוניות), מפגש בפרלמנט האיטלקי ועם ארגונים שאינם ממשלתיים (NGOs), מפגש עם אישים בכירים בקהילה היהודית ברומא, סיור תיירותי להכרת העיר ומפגש בני נוער מקומיים - יהודיים ושאינם יהודיים. כמו כן התלמידים יבצעו פעילות התנדבותית בקרב הקהילה היהודית ויקיימו ראיונות עיתונאיים לגופי תקשורת מקומיים.
מארגני המשלחת אומרים כי מבחינת התוכן יושם דגש על מערכות היחסים בין איטליה לישראל, על האנטישמיות הגואה והקשר עם יהדות איטליה, ועל המאמצים האסטרטגיים נוכח קשרים עם מדינות ערב והדה-לגיטימציה למדינת ישראל.