שיתוף פעולה יחודי נרקם השבוע באשדוד בין סניף ויצו המקומי ופדרציית ויצו הולנד

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('2b0f1a59-1ebb-44de-aacc-b4743caff2e7','/dyncontent/2024/8/27/9d7f959a-bbf3-4870-ac1e-bb6b597a0e74.jpg',18332,'אלפרד טניס אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('2b0f1a59-1ebb-44de-aacc-b4743caff2e7','/dyncontent/2026/6/16/bdfa8873-e4ee-467d-a7ac-c24c04aeb190.jpg',21330,'אלדן אייטם כתבה ',525,78,true,20364,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

בטקס חגיגי במעמד שגרירת הולנד בישראל והנהלת ויצו העולמית והארצית, נחשף שלט הוקרה על שמה של תיה אנהולט ז"ל, אשר משפחתה בחרה להנציח את זכרה לטובת המשך הרציפות הקהילתית והחוסן החברתי בעיר אשדוד

באדיבות ויצו

שיתוף פעולה ייחודי נחנך השבוע בין סניף ויצו אשדוד לפדרציית ויצו הולנד לחיזוק החוסן החברתי בעיר, בטקס מרגש לחשיפת שלט המנציח את זכרה של ניצולת השואה ההולנדית תיה אנהולט ז"ל, שהתנדבה בויצו הולנד במשך עשרות שנים, במעמד שגרירת הולנד בישראל, הגב' מרייט שורמן, הנהלת ויצו ובני משפחתה של אנהולט. משפחתה של אנהולט, אשר ראתה לאורך השנים בויצו מפעל חיים הקרוב לליבה, בחרה להנציח את זכרה באמצעות שיתוף פעולה משמעותי עם סניף ויצו באשדוד למען המשך הרציפות הקהילתית והחוסן החברתי בעיר אשדוד.

 

תיה אנהולט ז"ל, שהלכה לעולמה בגיל 105, ובעלה מנו ז"ל עברו את זוועות השואה, וחרף כל האובדן והאימה שחוו, הצליחו לקום מההריסות, לבנות את חייהם מחדש בהאג שבהולנד ולהקדיש את עצמם באדיקות לקהילה היהודית. תיה התנדבה בויצו הולנד במשך שנים רבות, וכיהנה כנשיאת הקהילה בהאג, ופעלה רבות למען הקהילה בהאג ולמען הקהילה היהודית ההולנדית. בצוואתם בחרו תיה ומנו להוריש חלק מעיזבונם לויצו הולנד, והפדרציה בחרה לתעל את התרומה הזו להבטחת העשייה הקהילתית וחיזוק החוסן דווקא בעיר אשדוד.

 

שגרירת הולנד בישראל, הגב' מרייט שורמן, נשאה דברים מרגשים והתייחסה לחשיבות העשייה במיוחד בתקופה זו: "בזמנים קשים, ובמיוחד בזמנים של מלחמה וחוסר ביטחון מוחלט, המצפן היחיד שעובד הוא מצפן החמלה והאנושיות. משם אנחנו שואבים תקווה, מהחיבור בין אנשים ומהיותנו שם אחד בשביל השנייה. זה בדיוק מה שויצו מייצגת בעבודה הנפלאה שהיא עושה בנסיבות הקשות ביותר. המשאב הכי נדיר בעולם בימים אלה הוא לא מים, ואפילו לא אמון - המשאב הכי נדיר הוא תקווה, ואנחנו שואבים אותו מהחיבור האנושי. בעבודה היומיומית שלכן, אתן מאפשרות לעולם להחזיק בתקווה הזו ולחלום על עתיד טוב יותר. אני רוצה להודות לכן על כך."

 

ג'ודית כהן, סגנית נשיאת פדרציית ויצו הולנד, אשר קידמה את החיבור המרגש, שיתפה בהתרגשות מתוך היכרותה האישית ארוכת השנים עם התורמת: "תיה הייתה אחת הדמויות המזוהות והאהובות ביותר בויצו הולנד. היא נודעה כאישה אלגנטית להפליא, חמה ואצילית, אך גם בעלת חוש הומור ייחודי וניצוץ שובב בעיניים, שהובילה במשך עשורים את תחום האספנות ביריד ההתרמה השנתי שלנו והתייחסה לכל נשות הארגון כאל משפחתה שלה. אנחנו גאים ושמחים ששמה ייזכר ויונצח מעתה בלב העשייה הקהילתית כאן בישראל."

 

כהן הודתה באופן אישי גם לשגרירת הולנד, הגב' מרייט שורמן, על תמיכתה החמה בארגון, על מעורבותה הכנה ועל כך שביקרה בפרויקטים שונים של ויצו בישראל לאורך כהונתה המאתגרת.

 

אורה כורזים, יו"ר ויצו ישראל, הדגישה בדבריה את החזון הרחב שעומד מאחורי המהלך: "לא מזמן עוד נשמעו באשדוד אזעקות ונפלו רקטות, אך שום דבר לא יכול לעצור את העשייה הציונית שלנו. השלט שאנו חונכות היום לזכרה של תיה אנהולט ז"ל מסמל את נקודת המפגש של חזון משותף: עיר מדרום ישראל, שגרירה ממדינה אירופית בולטת, סגנית נשיאת פדרציה מהולנד ומשפחה ציונית ונדיבה אחת. כל החלקים הללו נשזרים יחד ומשיקים מודל חלוצי ראשון מסוגו של מנהיגות משותפת וערבות הדדית חוצת-יבשות, שיועתק בהמשך לסניפים נוספים של ויצו ישראל בארץ. אנו מצדיעים להנהלת הסניף ולמתנדבות באשדוד שהפכו את המקום לשם דבר בעיר וממשיכות להוות עוגן של חוסן וסולידריות ברגעים מורכבים אלה."

 

נציג המשפחה, אחיינה של תיה אנהולט ז"ל, נשא דברים מרגשים וחלק את המורשת האנושית שהותירה אחריה: "שמחת נעוריה של דודתי תיה נגזלה ממנה באכזריות בשואה, שבה איבדה את כל משפחתה - את הוריה, את אחותה האהובה בטי ואת גיסה הצעיר. אובדן משפחתה כולה עטף אותה ביגון נורא שעליו לא התגברה מעולם. למרות זאת, תיה הייתה תמיד נעימת הליכות, קיבלה כל אדם בחיוך, והייתה מנומסת באותו אופן הולנדי טיפוסי שעליו גדלה בביתה האריסטוקרטי. תיה התנדבה בויצו הולנד במשך שנים רבות, וכיהנה כנשיאת הקהילה בהאג. היא תמיד נהגה לומר: 'אם מישהו בא לבקר אותי ואני מנצלת את ההזדמנות כדי להתלונן על מר גורלי, לעולם לא אראה את האורח הזה שוב. אבל אם אחייך ואומר לו מילה טובה, הוא תמיד ישמח לחזור, וזה השכר שלי'. המילים האלו נשארו איתי תמיד. אנו מודים לויצו הולנד על הכבוד שהעניקו לתיה בטקס זה."

 

סניף ויצו אשדוד, המובל על ידי הנהלה של 13 נשים מתנדבות בראשות יו"רית הסניף אירית אסרף, מהווה עוגן קהילתי וחברתי מרכזי בעיר, ומעניק מענה לאוכלוסיות מגוונות. בין היתר, מפעיל הסניף את קהילת "צומחות יחד" המלווה נשים וילדים שיצאו ממעגל האלימות ומסייעת להם בבניית חיים חדשים ובטוחים, תוכניות ליווי לנשים בהליכי גירושין מורכבים -"ממשיכות בדרך", פרויקט החונכות "שעה טובה עם ילד" שבו המתנדבות מאמצות ילדים הזקוקים לדמות מבוגרת משמעותית לחיזוק הביטחון העצמי ותחושת ערך ושייכות. וכן את "הביגודית" - חנות בגדי יד השנייה לפריטי וינטג' בעלות סמלית שהכנסותיה מיועדת לנשים נערות וילדים הסיכון.

לאורך חודשי מלחמת "חרבות ברזל", ועל אף אתגרי האזעקות וירי הטילים בעיר, שמרו מתנדבות סניף אשדוד על רציפות תפקודית יוצאת דופן במרחב המוגן,  הן בהפעלת קבוצות תמיכה טיפוליות באמנות לאימהות לחיילים, והן בגיוס ואריזת ציוד וביגוד למשפחות מפונות ונפגעות מלחמה.

 

באירוע לקחו חלק בני משפחתה של התורמת שהגיעו במיוחד: ורדית זיוון, הדס ברזנר, יוסף ברזנר, עינת אברמוביץ', מיכה אנהולט ואיציק זיוון.

בתמונה: מימין - שרה בל וענת אלון נציגות סניף ויצו אשדוד. מיכל דנין הולנדר מנהלת פעילות ויצו ישראל. אורה כורזים יור ויצו ישראל. שגרירת הולנד בישראל מרייט שורמן. נציגי משפחת התורמת. ג'ודית כהן סגנית נשיאת פדרציית ויצו הולנד

 
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('54e8cb2d-743c-4b09-80d5-139b6218f584','/dyncontent/2017/6/1/c41baeb6-e29b-4415-b67b-b3940dd9bdf5.gif',1807,'אייטם אירועים 525-60',525,78,true,18478,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('54e8cb2d-743c-4b09-80d5-139b6218f584','/dyncontent/2017/6/5/ddc064ee-648d-4ba4-ad6e-72da51a98ff7.jpg',1808,'אייטם לוח אשדוד נט 525*60',525,78,true,18478,'Image','');},15]]);})
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה