פיתוח של סטודנטים מאשדוד יאפשר התניידות קלה למשתמשים בהליכון המחוברים לאינפוזיה
26.07.21 / 18:02
סטודנטים ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, פיתחו מתאם בין מוט האינפוזיה להליכון שמאפשר למטופל להתנייד בצורה חופשית ובטוחה, מבלי לגרור את מוט האינפוזיה או להסתייע באדם נוסף לשם כך. ראש המחלקה להנדסת מכונות במכללה: "זהו מוצר חיוני בעל חשיבות חברתית עצומה שישפר רבות את איכות החיים של ציבור המאושפזים בבתי החולים"
המראה השגרתי בבתי החולים של מטופלים שנאלצים לנוע באיטיות ובזהירות עם הליכון ועם מוט אינפוזיה ביד צפוי בקרוב לעבור מהעולם. הכל הודות לשלושה סטודנטים מהמחלקה להנדסת מכונות ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, קמפוס אשדוד, שתכננו ופיתחו מתאם מוט אינפוזיה להליכון שמאפשר למטופל להתנייד עם ההליכון בצורה חופשית ובטוחה מבלי לגרור את מוט האינפוזיה או להסתייע באדם נוסף לשם כך.
הסטודנטים להנדסת מכונות שנה ג', במסלול תיכון ועיצוב המוצר, נתי קרסנטי, טל קרוואני ויוסי מרטין, בהובלתם ובהדרכתם של חברי סגל המכללה, פיתחו את מתאם מוט האינפוזיה במסגרת הקורס "תיכון ופיתוח מוצרים 1" שהתקיים בשל הקורונה באופן מקוון.
הלימודים במסלול מותאמים לצרכים החדשים של התעשייה הישראלית, המבקשת לגייס אל שורותיה מהנדסי מכונות שיוכלו לתכנן ולפתח מוצרים חדשניים על פי דרישות התעשייה ולהתאים אותם לצורכי המשתמש.
בנוסף, כוללים הלימודים שיטה ייחודיות של שילוב בסדנאות לעיצוב ובמעבדות תכן לפיתוח החשיבה והיצירתיות, והקניית יכולת התיכון והפיתוח הנדרשים ממהנדסים בצוותי פיתוח, העוסקים בתחומים המשולבים.
חיבור המתאם להליכון מתבצע בעזרת נעילה גיאומטרית וידית הידוק. המשתמש מרכיב את המתאם על המוט המרכזי האמצעי של ההליכון ולאחר מכן מהדק באמצעות ידית הידוק.
לאחר מכן, מוכנס מוט אינפוזיה סטנדרטי למקום המיועד לו במתאם ומהודק עם ידית הידוק נוספת, שמסיימת את תהליך החיבור. כעת ניתן לתלות על מוט האינפוזיה את שקית האינפוזיה. את המתאם ניתן להרכיב בשני צדדי ההליכון לפי דרישת המשתמש.
טל קרוואני: "המוצר שלנו מאפשר חיבור קל ונוח בין מוט אינפוזיה להליכון וכך כל משתמש יכול לנוע בצורה בטוחה באמצעות ההליכון. המתאם מיועד למטופלים שמחוברים לאינפוזיה. למתאם שני מטרות עיקריות: האחד, להעניק למטופלים עצמאות רבה - בעזרת המוצר המטופל יוכל להתנייד בכוחות עצמו, והשני – חיסכון בכוח אדם רפואי".
"תהליך הפיתוח בקורס היה מאוד מעניין ומהנה עבורנו" - הוסיף קרוואני לספר. "במהלך הפיתוח השתמשנו בכל הידע ההנדסי שצברנו בשנים האחרונות. החוויה הייתה מאוד מיוחדת ומלמדת, אין ספק שבעזרת התהליך למדנו לעבוד בצורה יעילה ואפקטיבית גם בתקופה המאתגרת הזו של הקורונה".
ד"ר גיא בן חמו, ראש המחלקה להנדסת מכונות ב- SCE: "זהו מוצר חיוני בעל חשיבות חברתית עצומה שישפר רבות את איכות החיים של ציבור המאושפזים בבתי החולים, קשישים ואנשים עם צרכים מיוחדים. ההכשרה המולטי-דיסציפלינרית שאנו מקנים לסטודנטים שלנו במחלקה להנדסת מכונות ובכלל במכללה, נותנת להם יתרון משמעותי בתכנון ופיתוח מוצרים חדשניים לתועלת הציבור".