מוצרי שיקום שפיתחו סטודנטים מאשדוד יסייעו למשתקמים בלוינשטיין
23.09.23 / 04:53
המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין ברעננה משלב בימים אלה מוצרים שיקומיים חדשניים שפיתחו סטודנטים להנדסת מכונות מקמפוס אשדוד של SCE המכללה האקדמית להנדסה, במיוחד עבור המשתקמים: "מדובר במכשירים ובמוצרים חיוניים שישפרו רבות את איכות החיים של אנשים הזקוקים לתהליכי החלמה שיקומיים"
במסגרת שיתוף פעולה בין המרכז הרפואי למכללה, נתבקשו הסטודנטים לתכנן ולייצר מוצרים המשלבים אימון שיקומי יחד עם אלמנט משחקי של "מבוכים" בכדי להפוך את תהליך השיקום למהנה יותר.
התוצרים, אשר הוצגו לנציגי המרכז הרפואי וזכו להתלהבות רבה, נתרמו לבית החולים, ושולבו בימים אלה במסגרת טיפולי הריפוי בעיסוק.
בין המוצרים שפיתחו הסטודנטים של SCE בהנחייתם של ד"ר רומן גולקוב, עמית סטורלזי, והארי פאיקובסקי והוטמעו במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין:
מבוך רגליים ״באלאנס בורד״ – שפיתחו הסטודנטים: דניאל זיידל וג׳רמי בניטה - המבוך היחיד מסוגו שפועל על ידי הפעלת תנועת האגן והרגליים. תורם ליצירת תנועות קטנות ומדויקות בפלג גוף התחתון על ידי הנעה של כדור בתוך מסילת המבוך.
מבוך גלגלי שיניים המונע על ידי סיבוב ידית – שפיתחו הסטודנטים: קרן אלטמן וחגי אביזרט - נועד לתת מענה לשיקום תנועת הזרוע וכף היד. בחלקו העליון של המוצר קיים פוטנציומטר אשר נותן אפשרות להגדלת החיכוך והקשחת הסיבוב ועל ידי כך להעלות ולהוריד את רמת הקושי.
מבוך קוביה תלת מימדי עם 4 פאות למשחק כאשר כל פאה מעלה את רמת הקושי ונועדה לרתום את המטופל לשימוש ממושך וחיזוק מפרק היד – שפיתחו: בר עסיס, בנו מולאי ורועי צייזלר.
מייסד ורקטור SCE, פרופ' יהודה חדד: "הסטודנטים של SCE מביאים עימם ידע ויכולות הנדסיות גבוהות אך בעיקר יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה. שיטת הלימוד המונהגת במכללה והמוכרת בשם Project Orientedהעוסקת בלימודים לצד התנסות מעשית ומשימות אמיתיות בעולם ההנדסה, מאפשרת לסטודנטים שלנו היכרות הלכה למעשה עם עולם התעסוקה וכפועל יוצא גם לפתח מוצרים ומכשירים איכותיים שיש בהם תועלת ציבורית רבה לצד עשייה חברתית ותרומה לקהילה".
ראש מסלול תכן ועיצוב מוצר במחלקה להנדסת מכונות של SCE, קמפוס אשדוד, אביחי שורין: "מדובר במכשירים ובמוצרים חיוניים שישפרו רבות את איכות החיים של אנשים הזקוקים לתהליכי החלמה שיקומיים. ההכשרה המולטי-דיסציפלינרית שאנו מקנים לסטודנטים שלנו במחלקה להנדסת מכונות ובכלל במכללה, נותנת להם יתרון משמעותי בתכנון ופיתוח מוצרים חדשניים לתועלת הציבור. אני שמח שהמוצרים הללו יועברו לשימוש ושיקום הלכה למעשה עבור אנשים שבהחלט זקוקים להם".
ד"ר חגי אמיר, מנהל המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית: "אנו שמחים על שיתוף הפעולה. השילוב של צרכי המטופלים בשטח, ליווי של המטפלים בפועל עם הסטודנטים, יוצר את המכשור השיקומי המתאים ביותר לצרכי המטופלים על פי יעדי המטפלים. נסגר מעגל, המאפשר ליצור את הכלי האולטימטיבי הטיפולי שיבצע את המשימה בצורה הטובה ביותר. אין כר לימוד טוב מזה לסטודנטים, שכעת יוכלו לתכנן את המוצר הטוב ביותר בכל ענף שהוא".
נחמן פלוטניצקי, מנהל המרכז להתאמת טכנולוגיות במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין: "אני מוקיר תודה לצוות המנחים ולסטודנטים להנדסת מכונות של המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון קמפוס אשדוד על הירתמותם להיענות לאתגרים שהצבנו בפניהם. המוצרים שפותחו מראים את היצירתיות והמקצועיות של הסטודנטים. הטמעת המכשירים בחדרי הריפוי בעיסוק יתרמו לשיפור משמעותי בהליך השיקומי".