אלפי סטודנטים עברו דרכה: בתיה קציר, הלב האנושי של SCE באשדוד, הלכה לעולמה
קהילת המכללה האקדמית להנדסה SCE באשדוד מתקשה להיפרד מבתיה קציר ז"ל, עובדת מדור מינהל הסטודנטים ואחת הדמויות האהובות והמוכרות בקמפוס. עשרות סטודנטים, בוגרים, מרצים וחברי סגל שיתפו זיכרונות מרגשים על האישה שהייתה עבור רבים כתובת, אוזן קשבת וכתף תומכת לאורך שנים - והותירה אחריה חלל גדול בלבבות
אבל כבד ירד על המכללה האקדמית להנדסה SCE באשדוד עם היוודע דבר מותה בטרם עת של בתיה קציר ז"ל (60), ששימשה במשך שנים במדור מינהל הסטודנטים והייתה הרבה מעבר לבעלת תפקיד. עבור אלפי סטודנטים שעברו בשערי המכללה, היא הייתה הפנים הראשונות שפגשו, האדם שפנו אליו ברגעי קושי, והלב האנושי של המערכת האקדמית.
לאחר פרסום הודעת האבל של המכללה, הוצף עמוד הפייסבוק שלה בעשרות תגובות נרגשות של סטודנטים, בוגרים, מרצים ועובדים שביקשו להיפרד ממנה במילים חמות.
"כל פעם שהייתי נכנסת אלייך הקרנת אור, חום ואהבה", כתבה אחת מחברותיה לעבודה. "תודה על השיחות העמוקות, על העצות החכמות שנתת, על אוזן קשבת ותמיכה תמיד. תודה שהיית אמא בשביל כל המחלקה שלנו".
תגובות רבות תיארו את בתיה כמי שליוותה דורות של סטודנטים לאורך השנים והייתה עבורם הרבה יותר מעובדת מנהלה. "בתיה אישה חברה אהובה ומיוחדת, אכן גידלה דור של סטודנטים בוגרים שאהבו והעריצו אותה", כתב אחד המגיבים.
אחרים סיפרו על יכולתה יוצאת הדופן לראות כל אדם, להקשיב, לעודד ולסייע גם ברגעים המורכבים ביותר. "בתיה הייתה אישה משכמה ומעלה, אישה מיוחדת עם נשמה טובה ולב רחב. ידעה תמיד לתמוך, להכיל, להבין, לייעץ ולכוון כל סטודנט, מרצה ואיש סגל, תמיד בצניעות ובענווה ובחיוך", נכתב באחד ההספדים.
בוגרים רבים שיתפו כיצד זכרו אותה גם שנים ארוכות לאחר שסיימו את לימודיהם. "עד היום אני זוכרת עצות שהיא נתנה לי לפני 20 שנה", כתבה אחת הבוגרות. אחרת סיכמה במילים פשוטות: "הפסד ענק לעולם הזה. כואב על האבידה המוקדמת של אישה מקסימה".
נדמה כי המכנה המשותף לכל הדברים שנכתבו עליה הוא התחושה שבתיה הייתה הרבה יותר מעובדת במכללה. היא הייתה דמות שהעניקה תחושת בית, חום וביטחון לאלפי אנשים שחצו את דרכה, והותירה אחריה מורשת אנושית יוצאת דופן.
הלוויתה של בתיה קציר ז"ל התקיימה הבוקר (ראשון) בבית העלמין באשדוד. השבעה מתקיימת בבית המשפחה ברחוב רוטשילד 23, קומה 5, דירה 23 באשדוד.
יהי זכרה ברוך.
