[object HTMLHeadingElement]

מחכים לקיץ 2026: האצטדיון היפה בישראל ייפתח באשדוד


להאזנה לתוכן:

גולת הכותרת של הספורט המקומי בעיר, אמור לקבל את היהלום שבכתר בקיץ 2026. אז אם הכול יילך כמתוכנן אמור האצטדיון החדש בקרית הספורט להיות מושלם. 20 אלף מקומות והאצטדיון המודרני והיפה בישראל. "למי שהתרגל לי"א בשנים האחרונות, זה היה כאילו הגיע לגלסקיה אחרת", אמרו ברשות הספורט

הציפייה בעולם הספורט המקומי, היא לקיץ 2026. ראשי העיר בדגש על קברניטי הספורט בעיר, מחכים לסיום בנייתו של האצטדיון החדש בעיר והשלמתה של קרית הספורט, כאשר האצטדיון אמור להיות מוכן לפתיחת העונה של קיץ 2026. 

העבודות באצטדיון החדש כבר מתקדמות ממש ומעבר לשלד ניתן לראות הגגות ואת היציעים ואין ספק שלמי שחי שנים באצטדיון הי"א, מדובר בחוויה אחרת לגמרי.

20,000 מושבים פרוסים על פני טבעת יציעים אחת המשכית, תחת גג היקפי ומרשים, ועם תקציב שעומד כרגע על 350 מיליון ש"ח, האצטדיון החדש צפוי להיות פנינה נוצצת בקו הרקיע של אשדוד, שכאמור אמור להיות חלק מקריית ספורט שלמה שבמקרה שלה תיקח קצת יותר זמן עד שתושלם.

הדמיית פנים האצטדיון (GAB אדריכלים)
הדמיית פנים האצטדיון (GAB אדריכלים)

אצטדיון החדש ממוקם כקילומטר אווירי, ונסיעה של  3 דקות, מהאצטדיון הוותיק של אשדוד - הי"א. הי"א עצמו יילך להריסה ופירוק ובמקומו יוקמו שכונות מגורים ומגדלים.

האצטדיון החדש יוקדם בקרית ספורט שלמה שמכוונת לנושא הספורטיבי, עם מחסר, דרכי הגעה וגישה וכדומה.

האצטדיון החדש שנבנה נראה מבטיח. לא רק בגלל הגג ההיקפי, אלא בכל מה שקשור אליו. מדובר באצטדיון החדש, המודרני והמתקדם ביותר בישראל.

את 20,000 המושבים תעטוף מבחוץ חזית המזכירה קשקשים, בהשראת חוף הים המדהים של העיר.

הדמיית פנים האצטדיון (GAB אדריכלים)
הדמיית פנים האצטדיון (GAB אדריכלים)

על התכנון אחראי משרד האדריכלים GAB, אשר מתמחה בבניית אצטדיונים ומתקני ספורט. מדובר באותו משרד שתכנן את טדי, המושבה, טרנר, נתניה, באשדוד כבר ציינו שבאצטדיון החדש יש מוטיבים של אצטדיון טרנר, אבל לא רק.

הכניסה לאצטדיון היא ישירות מקומת הקרקע, עם גישה ישירה מהחניונים הסמוכים שייבנו. ליציעים יהיה אפשר להיכנס הן מקומת הקרקע והן מהמפלס העליון, ובכל היקף האצטדיון תוכננו מקומות לקיוסקים.

הכניסה ליציע, גם אם מדובר עדיין באתר בנייה, כבר מייצרת ציפייה. קשה להתחרות באפקט שיש לטבעת יציעים שמקיפה את המגרש, בניגוד לאצטדיונים חדשים בישראל שנבנו ב-2 יציעים גבוהים וחופפים. יתרון נוסף לטבעת יציעים היקפית זה הגג, מאחר וגג היקפי מייצר אקוסטיקה שמקיפה את המגרש, וכמובן מייצר מראה מרשים מאוד ליושבים ביציע.

אין מה להשוות כאן לאקוסטיקה הלא קיימת בי"א.

היציעים עצמם יושבים על המגרש, ועתידיים להיות בין חצי מטר למטר גובה מכר הדשא, היציעים תוכננו בהתאם לזווית הצפייה של האוהד, כך שהחלק העליון של היציע בנוי בשיפוע חד יותר כלפי המגרש, והחלק התחתון בזווית יותר קהה.

תצלום אוויר של בניית האצטדיון (מערכת מידע גיאוגרפית עיריית אשדוד)
תצלום אוויר של בניית האצטדיון (מערכת מידע גיאוגרפית עיריית אשדוד)


ביציע המערבי ממוקמים מתחמי ה-VIP, עם אולמות אורכיים, ובקומה מעל ממוקם מרכז המדיה, במתכונת דומה.

כר הדשא צפוי להיות משטח דשא היברידי, הפתרון הנפוץ בעולם כיום, וגם כזה אשר עמיד יותר בפני השמש הארצישראלית.

בהדמיה שבגג האצטדיון אמורים להיות חלקים בעלי שקיפות מסוימת, ככל הנראה לטובת חשיפה מיטבית של הדשא לשמש.

 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות