28.02.25 / 08:44
החשש מהגדלת הפער בתחתית רגע לפני הפלייאוף, התוצאות שלא השתפרו דרמטית והמחשבה שצריך דמות מקצועית דומיננטית על הקווים. חיים סילבס מגיע לאשדוד בתקווה לעזור לה לעשות מסע הישארות הירואי ב- 9 משחקים. חיים תדליק את האורות גרסת אשדוד וליגת העל

אנשי מ.ס אשדוד חשבו שהם יצאו מסיום החלון העברות הנוכחי כאשר הם קבוצה אחרת, איכותית יותר, טובה יותר, עמוקה יותר. על הנייר זה נכון, במבחן התוצאה שהוא המבחן הקובע בספורט התוצאות כמעט ולא השתנו.
9 מחזורים לסיום העונה, שנותרו עוד שני משחקים לעונה הסדירה (נתניה בשבת ומכבי חיפה בסמי עופר) ועוד 7 מחזורי פלייאוף תחתון, הגיעו באשדוד למסקנה של פער של 5 נק' מהקו האדום, יחד עם שני משחקים לא פשוטים לסיום העונה הסדירה, עשויים להביא את אשדוד לפער שיהיה קשה לסגור.
"ללא ספק, יש חשש, עשינו רכש גדול ואיכותי בחלון הנוכחי, הבאנו שחקנים שהמטרה שלשמה הגיעו זה בכדי להשאיר את הקבוצה בליגה וברגע שראינו שהשיפור לא דרמטי, הבנו שצריך ללכת על מהלך מסוים", אמרו באשדוד.
אלא שמה שגרר את ההחלטה הרשמית בחמישי האחרון למנות את חיים סילבס למאמן אשדוד, היה בעיקר שני המשחקים האחרונים, טבריה בליגה וריינה בגביע, פתאום היה נראה לאנשי אשדוד שהאיכות על הדשא בלבד לא תפסיק וצריך להביא עוד משהו, המשהו הזה היה בדמותו של סילבס.
אלא שסילבס עצמו היה על המדף גם אחרי פיטורי אלי לוי לפני כחודש, מה השתנה? באשדוד אפילו חשבו על סילבס אחרי פיטורי לוי וג'קי בן זקן החליט לתת את המושכות לקלמי סבן, כאשר בהודעה הרשמית אף סייגו, בהתאם לתוצאות.
אז התוצאות לא הגיעו ולמעט המשחק מול ריינה, אשדוד המשיכה ברצף התוצאות הלא טובות שלה בליגה. באשדוד התסכלו על השוק וראו שיש את סילבס, שהתחיל את העונה בחדרה, אבל מכיר את מאבקי התחתית בליגה וחשבו שאולי הוא האיש.
אגב, לפי ההסכם - סילבס אמור להמשיך בקבוצה, גם אם היא תרד לליגה הלאומית בסוף העונה, במטרה להעלות אותה בחזרה תוך שנה.
"ההבנה הייתה שאנחנו צריכים דמות מקצועית שמכירה את ליגת העל, את התחתית, לסילבס יש ניסיון בעיקר בקבוצות כמו אשדוד והוא כבר עבר ק"מ בתחתית.
עניין הניסון והסמכות המקצועית היו ללא ספק פקטור, רק איכות על הדשא ראינו שלא מספיקה והזמן דוחק, אי אפשר לחכות עם זה, יכול להיות שאם היינו מחכים עוד שבועיים כבר לא היה מה להציל", סיפר גורם באשדוד.
כשמתסכלים על סטטוס מאמני התחתית שנאבקות עם אשדוד, אז בחדרה מדובר בנמרוד קוסטיקה, שהיה עוזר מאמן ולא מנוסה בכלל באימון קבוצה בוגרת, סטייל קלמי סבן, רק עם פחות ניסיון כמאמן ראשי.
בטבריה, זה אלירן חודדה שמנם נמצא כבר שנתיים במערכת, אבל גם במקרה שלו אין הרבה ניסיון בליגת העל וכמאמן בכלל, בטח בהשוואה לסילבס.
בסכנין מדובר בדדראפיץ', די דומה בניסיון ובשנות האימון לסילבס, באשדוד רצו להוסיף איכות גם על הקווים ולא רק על הדשא.
וכמובן שנשאלת השאלה, במערכת יש דמות מקצועית, שעד לפני כשנה וחצי אף שימשה כמאמן נבחרת ישראל, אלון חזן שמו.
אז נכון שחזן בעיקר אימן נבחרות ופחות בליגה, אבל נראה שגם חזן וגם אנשי אשדוד, לא רוצים שחזן "יתלכלך" על הדשא ויישאר בתפקיד שמאד קשה להישכל בו, נציג הבעלים/יועץ.
הבכורה של סילבס תגיע כאמור בשבת הקרובה (17:30) באשדוד מול נתניה ובקבוצה מקווים שכמו בשנה שעברה וכמו במסע ההישארות הנוסף לפני כמה שנים, סילבס יצליח להשלים מסע הישארות הירואי, וידליק את האורות של אשדוד בדרך לכניסה לאצטדיון החדש.