07.04.14 / 08:45
ההורים תובעים פיצויים בסך עשרות אלפי שקלים. בטענה לרשלנות בתחזוקת האתר. לטענתם, הילד חווה כאב וסבל ונעדר כחודש מביה"ס.
העירייה: הנושא הועבר לבדיקה

מדובר באתר היסטורי בן כ־1,000 שנה, שנמצא במערבו של רובע ט"ו. ונועד לאתר אוניות אויב המתקרבות לחופי אשדוד הקדומה.
בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד גבריאל מלאך, נגד העירייה ונגד חברת הביטוח המייצגת אותה, נטען כי הילד ביקר במצודה עם הוריו. "לפתע הידרדרו עליו אבנים גדולות וכבדות שהיו מונחות על כותל רעוע, והוא נחבל קשות. הילד חווה כאב וסבל רבים, נעדר שבועות מבית הספר בשל החלמתו, ועד היום הוא סובל מצלקות מכוערות ומחרדות קשות, הפוגעות בהשתלבותו החברתית".
לטענת התובעים, הילד טופל בבית החולים קפלן, אושפז ושוחרר כעבור יומיים עם הנחיות לשיקומו. כתוצאה מכך נעדר מהלימודים במשך כחודש, ואמו נאלצה להיעדר מעבודתה למשך כשבועיים לשם טיפול בו והשגחה עליו.
על פי כתב התביעה, התאונה נגרמה לכאורה בשל רשלנות העירייה משום שלא קיבעו או סילקו את האבנים מהאתר, "לא דאגו לחיזוק הכותל הרעוע, לא מנעו גישה למפגע, לא דאגו לתחזוקה ראויה של האתר, לא תחמו את המפגע ולא הזהירו מפניו".
התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בירושלים.
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה: "עיריית אשדוד מבוטחת באמצעות חברות ביטוח, ומולן יש לנהל את התביעה. הנושא הועבר לבדיקת המפגע במתחם המיצדית והטיפול בנדון".