חוסר אחריות ומתכון בטוח לתאונת דרכים (וידאו)


להאזנה לתוכן:

הורים לתלמידים בבית הספר היובל שבאשדוד, מגיעים לאסוף את ילדיהם משער בית הספר. בהיעדר חניה במקום, עוצרים רכבים רבים על הכביש, חוסמים את התנועה וגורמים לסכנה בטיחותית חמורה מאוד.


ביום שישי האחרון היה במקום כתב "אשדוד נט" שצפה כיצד חוסר אחריות וחוסר התחשבות בזולת, מסכנים את ילדי בית ספר היובל בסיום יום הלימודים. בצילום הוידאו מהמקום אפשר לראות כיצד ילדים רבים חוצים שלא במעבר חציה, בין מכוניות ומבלי שיהיה להם שדה ראיה. 

מכוניות רבות חוסמות את הנתיבים, מפריעות לתנועה ומשאית אחת שחונה במקום, גורמת לילדים לחצות לפניה, כך שהם לא רואים את המכונית שמגיע והנהג ברכב לא רואה אותם. "כל הזמן זה ככה", אומר לנו אחד מתושבי העיר שגר במקום. "זה פשוט לא הגיוני מה שקורה פה, הורים רוצים לאסוף את ילדיהם מבית הספר, אבל אין להם היכן להחנות, או לעצור בצורה בטוחה. התוצאה היא התמונות שאתה רואה", הוא ממשיך ואומר.

אפילו רכב של הפיקוח העירוני, שמגיע לאסוף את אחד הילדים מבית הספר, חונה בצורה בולטת לכביש, כזאת שמפריעה לתנועה. כולם מפריעים לתנועה אז למה הוא לא.

פנינו לעיריית אשדוד עם התמונות מהמקום ושאלנו כיצד הסכנה הזאת מתרחשת בכל יום מבלי שאיש ייתן על זה את הדעת. בתגובה שהעבירה לנו עיריית אשדוד, היא מציינת: "ישנו מעבר חציה בקרבת בית הספר ועל הולכי הרגל להקפיד ולחצות במעבר החציה, תוך הקפדה על כללי הזהירות. כן מתבקשים ההורים לנהוג בזהירות בקרבת בית הספר ולהחנות את רכבם כחוק. עומס התנועה מול מוסדות החינוך, בשעות שבהם ההורים מביאים או לוקחים את ילדיהם, ידוע. מדובר בנקודות זמן קצרות המחייבות תשומת לב מצד ההורים. כל פתרון שיוצע לא יפתור הבעיה בשעות העומס, ללא מודעות ההורים ל"לחץ" והתנהגות זהירה מצדם. אני מציע אם כן להביא לפני ההורים את מחויבותם ואת אחריותם לנושא".

 

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה