ד"ר יחיאל לסרי - יקיר לוחמי איכות הסביבה באשדוד
08.12.13 / 16:20
עיריית אשדוד, השקיעה ומשקיעה כסף ומשאבים רבים בשיקום נחל לכיש לאחר שנים של הזנחה, בשיתוף פעולה עם הארגוני הירוקים. כעת, גם הפורום הציבורי לאיכות הסביבה, לאחר חמש שנים של עשייה משותפת בנושא ביחד עם עיריית אשדוד, מציין לחיוב את המהפכה בטיפול ובשיקום נחל לכיש. יו"ר הפורום, שלח מכתב הערכה לראש העיר ,ד"ר יחיאל לסרי על פועלו וההשקעה אשר מביא גם תוצאות
"התחייבותך כלפי הפורום, עוד בקדנציה הקודמת - להיות ראש עיר ירוק והשינויים הרבים שעשית בתחום איכות הסביבה והקיימות, הופכים אותך לבן ברית של הפורום לאיכות הסביבה באשדוד", כך במילים אלה ועוד, מברכים חברי הפורום הציבורי לאיכות הסביבה באשדוד את ראש העיר אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי.
לקריאת המכתב המלא של הפורום הציבורי - לחצו כאן.
נחל לכיש: היסטוריה של זיהום שהגיעה לסיום בשנים האחרונות
בראשית ימיה של אשדוד ולאחר שאפיק הנחל במורד, בין העיר לנמל, הוסט דרומה כדי לאפשר את עבודות הקמת הנמל, היה ואדי סוכריר או בשמו העברי נחל לכיש, מקום בילוי, שייט, דייג ורחצה לתושבים שאכלסו את שכונותיה הראשונות של העיר.עיריית אשדוד קיבלה על עצמה להיות עיר מקיימת, עיר המחויבת לעקרונות של שמירה על איכות הסביבה ובריאות התושבים.
עם השנים ובמשך עשרות שנים, הייתה הזרמה בלתי מבוקרת של שפכים תעשייתיים לאפיק הנחל, באמצעות נקזים שנבנו כחוק ובהזרמות ל"נקזים" פארטיזניים וגורמי נזקים .
לאורך השנים גם המדדים של הנחל השתנו , באופן קבוע הם שומרים על ערכים נמוכים לאורך רוב ימות השנה ולעיתים הם נמוכים גם מנחל הירקון שקיבלו את ההיתר לשייט .
במסגרת זו נעשו בין היתר פעולות רבות וממשוכות לאיתור גורמי זיהום משטחי העיר אשדוד,הוקמה יחידה סביבתית שתפקידה מידי יום לסייר ולאתר מפכלים מזהמים ולאכיפה כאשר לא נענו להתראות שקיבלו. פעולה זו נעשית על ידי העירייה, איגוד הערים לאיכות הסביבה אשדוד-חבל יבנה, המשרד להגנת הסביבה, משרד הבריאות ורשות המיים והפורום לאיכות הסביבה באשדוד .
במסגרת זו מועסקים היום 2 פקחים מיוחדים לטובת נחל לכיש, שפרי עמלם ניכר בשטח, בנתונים המשתפרים והולכים של איכויות המים בחלק הרטוב של הנחל.
כמו כן העירייה ותאגיד המים והביוב נוקטים בצעדים נמרצים להחלפת צנרות ביוב שנמצאו לא תקינות, לקיצור לוחות הזמנים לתקלות הגורמות לזרימת ביוב שלא דרך הצנרת המיועדת לכך ועלולים להגיע דרך מערכת הניקוז לנחל.
בנוסף ,נבנו חסמי קיץ בנקז מטאפיק שהוכיח את עצמן בתקלות שאירעו וכן ומנעו את המשך זרימת השפכים לנחל ובכך מנעו נזק גדול.