בית המשפט השית קנס כבד של אלפי שקלים לנכה שחנה על מדרכה באשדוד
רונן גזית, נכה תושב אשדוד שעובד למחייתו כנהג מונית, קיבל בחודש יוני 2023 שני דוחות (500 שקל כל אחד) בהפרש של שבוע, לאחר שהעמיד את רכבו על אי תנועה ברחוב הבנים בסמוך לגן העיר. הוא הגיש בקשה להישפט לאחר שחשב שהוא מוגן על פי חוק חניית נכים. בדיון הראשון שהתקיים הבהיר בית המשפט כי ישנם כללים ברורים בחוק חניית נכים, אך למרות זאת התעקש הנאשם (גזית) להמשיך לשלב הראיות, אליו לא הגיע. בית המשפט גזר עליו קנס של 3,000 שקל ועל הדוח השני קיבל קנס של 1,500 שקל. בקשתו לביטול פסק הדין נדחתה, הערעור למחוזי נדחה וכעת מבקש גזית, נכה שחלה בעבר בסרטן, להמיר את הקנס הכספי לימי מאסר בעקבות מצבו הכלכלי
קנס כבד לנכה תושב אשדוד, שחנה על המדרכה בסמוך לגן העיר בצורה שמפריעה לתנועה (כפי שנטען בדוח). רונן גזית, נהג מונית ונכה 80% מאשדוד, שחלה בעבר במחלת הסרטן - ביקש להשפט בגין הדוחות שקיבל, שכן לדבריו כל חניות הנכים במקום היו תפוסות, הוא מתקשה בהליכה והצטרך להגיע בדחיפות למרפאה במקום.
בדיון הראשון שהתקיים בעניין הדוח הראשון שקיבל גזית, טען נציג העירייה בדיון כי הדוח ניתן מאחר והנאשם חנה על המדרכה בצורה שמפריעה לתנועה, וכן לא רחוק ממעבר חציה.
גזית מצידו טען בדיון כי הוא נכה, חלה בעבר בסרטן ויש לו תו נכה. לדבריו הוא יכול על פי חוק חניית נכים להחנות על המדרכה, ולדבריו לא סיכן את התנועה במקום או הפריע למעבר הולכי הרגל.
בדיון אמר נציג העירייה כי המרפאה אליה ביקש להגיע גזית נמצאת בבניין משרדים בגן העיר, וכי למקום ישנה חניה מוסדרת תת קרקעית. גזית טען כי אין גישה מהחניה למרפאה אליה ביקש להגיע - על כך אמר לו נציג העירייה כי קיימת גישה, וכי העירייה היא שנתנה טופס 4 למקום.
בית המשפט הבהיר בדיון כי ישנם כללים בחוק חניית נכים, ושלח את הצדדים לנהל שיח מחוץ לפרוטוקול על מנת להגיע לפשרה ביניהם. למרות הצעת בית המשפט, הנאשם התעקש להמשיך בהליך ונקבע מועד דיון לשמיעת הראיות. לדיון הוזמן הפקח שנתן את הדוח ונציג נוסף של העירייה.
לדיון ההוכחות לא הופיעה גזית. לאחר המתנה ארוכה, נציג העירייה ביקש לקיים דיון בהעדרו של הנאשם. בית המשפט שמע את עדות הפקח, שהציג לבית המשפט תצלום אווירי של המקום בו חנה הנאשם ובגינו הוא קיבל את הדוח.
לאחר ששמע את פקח העירייה והתרשם מהתמונות שהוצגו בפניו, בית המשפט הרשיע את הנאשם (רונן גזית) בעבירת חניה על המדרכה בניגוד לחוק חניית נכים. בטיעונים לעונש ביקש נציג העירייה להשית על הנאשם כפל קנס ואף קנס משולש, לאחר שביזבז את זמן בית המשפט ולא הופיע לדיון עליו התעקש.
הסרטון שצילם גזית מיד לאחר שקיבל את הדוח:
בית המשפט החליט להחמיר עם הנאשם, והטיל עליו קנס בסך 3,000 שקל בגין הדוח הראשון שקיבל. בהחלטתו ציין בית המשפט כי עשה חסד עם הנאשם כאשר לא הטיל עליו גם הוצאות משפט.
בדוח השני שקיבל גזית הוטל עליו קנס של 1500 שקל (משולש מהקנס המקורי).
גזית פנה לבית המשפט וביקש לבטל את גזר הדין שניתן בהעדרו. הוא טען כי שכח מהדיון בעקבות מצבו הרפואי וצירף מסמך רפואי שהוא ביקר במוסד רפואי לצורך בדיקות מספר ימים לאחר הדיון. נציג העירייה התנגד לביטול פסק הדין. לדבריו הנאשם לא הוכיח כי היה במועד הדיון בבדיקות, נעדר מדיון עליו התעקש וביזבז את זמנו של בית המשפט ועדי העירייה בתיק.
בית המשפט דחה את בקשתו של גזית לביטול גזר הדין לאחר שלא התקיימו התנאים הקבועים בחוק לביטול גזר הדין. גזית ערער לבית המשפט המחוזי, שדחה את הערעור.
כעת, לאור מצבו הכלכלי, גזית מבקש מבית המשפט להמיר את הקנס הכספי בימי מאסר, שאותם יבצע בעבודות שירות.
בית המשפט טרם קיבל החלטה בבקשתו האחרונה של גזית.
חוק חניית נכים אינו מאפשר חניה בכל מקום!
לפני כחודשיים כתבנו כאן באשדוד נט על כתבי אישום שהוגשו נגד נהגים נכים מאשדוד, שקיבלו דוחות חניה בגין חניה שלא על פי החוק וטענו כי חוק חניית נכים עומד לצידם.
חשוב להבהיר, כפי שציינו בכתבה, תג חניית נכה אינו מאפשר חניה בכל מקום, בחוק חניה לנכים מצוין בדיוק כיצד ואיך יכול בעל תג נכה להחנות את רכבו במרחב הציבורי, מבלי שיסכן אחרים בדרך.
אז מה בעצם אומר חוק חניה לנכים? לידיעה המלאה שתעשה לכם סדר, כנסו כאן!