29.06.17 / 14:19
חלק גדול מהסבים והסבתות "מגויסים" בחופש בגדול לעזרת הילדים עם הנכדים. הנה כמה טיפים בעזרתם תעברו את הקיץ בשלום ובהנאה
לתפקיד סבא וסבתא אנחנו מגיעים עם הרבה ציפיות. יש בו אפילו כמו סוג של חוויה מתקנת.
אנחנו מתרגשים עם הילדים שלנו שהנה בגרו להיות הורים, מביטים בהם מהצד באהבה על ניהול חינוך ילדיהם ומנסים להיות חלק אקטיבי בחייהם שלהם.
ויחד עם זאת, הרבה פעמים נאמר לי שהתחושה היא כמו להלך על ביצים.
מצד אחד סבאסבתא כל כך רוצים להעניק ולהיות חלק - ומהצד השני יש כלה/חתן , עוד צד של סבים וסבתות - וכל הסיפור הופך להיות מעט מורכב יותר ממה שייחלנו לו.
אז איך מתנהלים נכון? בטח עכשיו, כשעוד רגע מתחיל החופש הגדול וחוויה שיכולה להיות כל כך נהדרת לכולם, ברגע, עשוייה להפוך לאכזבה עצומה, ולגרום לכעסים ותחושות קשות.
אז הטור הזה ינסה לתת לכם, סבאסבתא, 2 כלים מעשיים לניהול החופשה.
בין אם הנכדים אמורים להיות אצלכם לאורך זמן ובין אם למספר ימים, אני ממליצה לכם מאוד:
א. תיאום ציפיות
ב. חוזה כתוב
נשמע וואו? זה הרבה יותר פשוט וכייפי ממה שזה נשמע.
תיאום ציפיות -
1. דברו עם הילדים שלכם והבינו מה נחוץ להם מכם במהלך החופש. שריינו ימים, תפנו זמן והקשיבו לצרכים שלהם. בשיחה זו תגידו להם גם מה הציפיות שלכם (למשל , אם קבענו שאוספים את הנכדים ב-16:00 ויש עיכוב, אנא תודיעו לנו מראש), אולי יש ימים שקבעתם מראש ואינכם מעוניינים לבטלם (סרט בוקר, חברים, רופא וכו'). להבהיר מראש שיש דברים שאצלם בבית אסור - אבל אצלכם מותר - וגם להפך. תגיעו להבנות וגמישות הדדית.
תהיו פתוחים וכנים - גם עם עצמכם וגם עם הילדים שלכם. זה קסם שעובד.
2. את אותה השיחה תנהלו עם הנכדים שלכם. למה הם מצפים? מה הם אוהבים? האם הציפיות שלהם מעשיות וגם - מה חשוב לכם? איך אתם הייתם רוצים לראות את החופש הזה ביחד? (למשל, אצלנו בבית מותר לאכול בסלון אבל אנחנו מבקשים לשמור על הניקיון, או סבאסבתא נחים ב-14:00 למשך כשעה, אנא כבדו את הזמן הזה שלנו).
את השיחה עם הנכדים אפשר לעשות גם כמשחק. לכתוב על פתקים את כל הרצונות, חלומות, פנטזיות - וכשכל אחד מוציא פתק וקורא אותו בקול - מתקיים דיון משפחתי. ההורים לא אמורים להיות חלק מזה. החוויה והדוגמא שאתם נותנים להם שוות המון באופן בו יגדלו להיות בוגרים.
חוזה כתוב -
עם ההורים אני מאמינה שאפשר להגיע להבנות והסכמים גם בלי חוזה כתוב.
עם הנכדים הייתי ממליצה לכתוב ״חוזה״ ידידותי ומונגש על מנת לעזור להם להצליח במשימה.
חוזה יכול להכתב על בריסטול גדול, צבעוני ומקושט שאותו תעצבו ביחד. חוזה יכול להיות גם בסגנון של לוח שבועי, בו רשומות הפעילויות המתוכננות, הדברים החשובים לכל אחד מהצדדים. אפשר לחלק מדבקות בסוף כל יום עם משוב חיובי אחד לשני (אתם להם והם לכם), או לכתוב בכתב יד.
בקיצור, אין סוף רעיונות! מי שמתקשה ביצירתיות - מוזמן לפנות אלי ואשלח לו דוגמאות לחוזה שכזה.
כשהדברים כתובים קל יותר לעקוב אחריהם. חשוב לראות שרמת הציפיות מותאמת ואולי צריך לעשות שינויים. כשזה כתוב - זה נמצא.
אני מאמינה שעם הכנה נכונה, הקשבה, אורך רוח ותקשורת טובה - החופש הזה לא יישכח. מוזמנים לספר מה לקחתם, מה יישמתם, מה עבד לכם יותר או פחות ומה ההמלצות היצירתיות שלכם.
שיהיה קייץ בטוח ומלא בהנאות!
יעל חביב – מפגשים ברומו של גיל. הרצאות, סדנאות, ייעוץ זוגי ואישי. ניתן ליצור קשר במייל, בפייסבוק או בטלפון - 050-6803313