סעודת יתרו באשדוד 2026 SEOUDAT ITRO / המשכן לאמנויות הבמה אשדוד
דוד פרז(צרפת) | אסי מיימון (ישראל)| הכנר רפי שוואט
הרכב תזמורת טוניסאית
ערב מחווה ליהדות תוניסיה במשכן לאמנויות הבמה אשדוד, עם מוזיקה שמחברת בין דורות.
יום רביעי | 04.02.2026 | י״ז בשבט תשפ״ו פתיחת דלתות: 20:00 | תחילת המופע: 20:30 המשכן לאמנויות הבמה, אשדוד
עיריית אשדוד והחברה העירונית לתרבות ופנאי גאות להזמין אתכם לערב השיא של חגיגות “חג הבנים”.
ערב שבו ניצור חיבור בין המורשת המפוארת של יהדות תוניסיה לבין הבמה העכשווית.
במעמד: ד״ר יחיאל לסרי, ראש העיר
מר אורן טואיל, מנכ״ל החברה העירונית לתרבות ופנאי
בערב הפקה מוזיקלית עשירה המפגישה קולות בינלאומיים עם עיבודים מקומיים, בליווי תזמורת חיה שמחזירה את הצליל האותנטי למרכז הבמה.
דוד פרז (צרפת) | הקול של פריז: מהאמנים הבולטים בזמר התוניסאי באירופה, מגיע לישראל להופעה מיוחדת. פרז מביא איתו את הניחוח המסורתי, בדיוק ווקאלי נדיר .
אסי מיימון (ישראל) | יוצר וזמר שמחבר את הפיוט העתיק לקהל הישראלי החדש. מיימון יבצע קלאסיקות תוניסאיות בפרשנות אישית, חמה וכובשת.
רפי שוואט (כנר-ישראל)| כנר וירטואוז המתמחה במוזיקה טוניסאית ומזרח-תיכונית, נגינתו משלבת עומק מסורתי שיוצר חיבור חי ומרגש על הבמה.
הרכב תזמורת תוניסאית: מובחר בכלים מסורתיים, היוצר מרבד צלילים עשיר של מקצבים ומנגינות מבית אבא.
שמואל טרבלסי| ניהול אמנותי
קצת על המסורת: סעודת יתרו (“חג הבנים”) היא מסמלי הזהות המובהקים של יהדות תוניסיה. החג, המציין את עצירת המגפה והצלת הילדים, הפך במרוצת הדורות למועד של הודיה ומשפחתיות. אשדוד ממשיכה את המסורת ומעניקה לה בית חם, מכובד וחי על במת התרבות המרכזית בעיר.
הצטרפו אלינו לערב של תרבות ושורשים.