צילום: יח"צ

לאחר שנים רבות הוחלפו האריחים בחצר הכניסה, הותקנו משטחי דשא מלאכותי, הוסר גגון שמנע את אור השמש וכל זה קרה בהיקף החיצוני.

מיותר לציין, שגם בהיקף הפנימי ביה"ס עבר מתיחת פנים צבעונית בעיקרה ממדרגות המכילות ערכים ועד משפטים מכווינים ומעוררים הזדהות ומוטיבציה ללמידה ולהצלחה. המקיף הפך למאוורר והרבה יותר מזמין מאשר בעבר. עלות השיפוצים מאות אלפי שקלים.

שלומי פייער מנהל מקיף ה' מסביר את הרעיון מאחורי הגידול הדרמטי במרחב החצר: "השטח של מקיף ה' שנבנה לפני 34 שנים הוא הקטן מזה שבמקיפים האחרים כי הוא נבנה בין בתי רובע ח' ואני מאמין במרחבים ובמקומות פתוחים לאור השמש ולשמיים.

אני מאוד מאמין במשנתו של הלל הזקן שאמר  "למקום שליבי (שאני) אוהב, שם רגלי מוליכות אותי". לצד הנושא הפדגוגי החשוב, אני רוצה שהתלמידים יגיעו לביה"ס לא רק בגלל הזכאות לבגרות אלא בכדי שירגישו שביה"ס עושה אותם מאושרים.

אני רוצה שיאהבו להגיע לביה"ס גם בגלל הנראות הסביבתית וגם מאחר והם ירכשו בביה"ס מיומנויות וכישורים שיכינו אותם להצלחה מיטבית בחיים וכי כאן נצליח לבנות להם תחושת מסוגלות וביטחון עצמי להתמודד עם החולשות שלהם דווקא באמצעות איתור וחיזוק החוזקות שלהם".

"החיבור בין אולם הספורט ומגרשי הספורט לביה"ס" אומר פייער, "מגדיל משמעותית את מרחב ומגוון הפעילות של התלמידים בהפסקה ובשעות הלימודים. בעבר תלמידים ניצלו את היציאה לאולם הספורט כדי לצאת משטח ביה"ס ולאכול בחוץ.

בהפסקות לא הייתה גישה לאולם הספורט ולמגרשי הספורט ועכשיו נפתחה אליהם הגישה אליהם גם במהלך ההפסקות.  לצורך העניין הקמנו גדרות ושערים חדשים שמקנים מרחב, ביטחון ובטיחות. החלפת האריחים וטיפול במפגעים יקטינו כך אני מקווה את הסיכוי להיפצע".

צילום: יח"צ

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו